Корисні поради від YASNO. Що робити, якщо забули вчасно передати показання лічильника і треба зробити перерахунок

Компанія YASNO зробила важливу заяву. Забули вчасно передати показання лічильника і тепер треба зробити перерахунок? Зверніться до свого оператора системи розподілу (ОСР). Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на YASNO.

Щомісяця він розраховує кількість використаних вами кіловат-годин, виходячи з переданих показань лічильника або даних, що зафіксував контролер. Якщо цієї інформації немає, ОСР бере за основу ваше середньомісячне споживання.

Якщо ж фактичні дані вашого лічильника відрізняються від вказаних у рахунку, надайте ОСР фото свого лічильника. Він виконає перерахунок згідно нових показань і передасть ці дані YASNO. А ми застосовуємо до них тариф, визначений державою, та виставимо рахунок.

Після закриття звітного періоду (орієнтовно після 10 числа наступного місяця) ви побачите оновлену суму до сплати.

Так, цей процес не відбувається миттєво. Але ви швидше вирішите своє питання, якщо одразу знатимете до кого звертатись:
До ОСР — якщо хочете зробити перерахунок обсягів спожитої електроенергії. Тут знайдете контакти: bit.ly/contacts_operators

До YASNO — якщо є питання щодо зарахування коштів або способів оплати. Нам можна написати у приватні або чатботі у вайбері bit.ly/yasno_viber,

телеграмі bit.ly/yasno_tg.

І головне: щоб сума у платіжці була лише за фактично використані кіловат-години, завжди передавайте показання в один з цих днів: за два дні до кінця місяця або у перші три дні нового.

Нагадаємо, раніше ми писали

Кабмін скоротив термін термінового оформлення паспорта громадянина України: скільки часу займе зараз