Кролик, запечений у йогурті: ніжне м'ясо та вишуканий смак

Шукаєте оригінальний рецепт для святкового столу або просто бажаєте порадувати себе та близьких незвичайною стравою? Спробуйте приготувати кролика, запеченого в йогурті! Це поєднання ніжного м'яса кролика та кисломолочного соусу створює неповторний смак та аромат. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Чому варто обрати цей рецепт:

Ніжне м'ясо: Йогурт робить м'ясо кролика соковитим та ніжним.
Оригінальний смак: Поєднання прянощів та кисломолочного соусу надає страві вишуканого смаку.
Простий у приготуванні: Незважаючи на вишуканість, страва готується досить просто.

Як приготувати кролика в йогурті. Простий рецепт

Що нам знадобиться:

Тушка кролика
Натуральний йогурт (грецький або звичайний)
Часник
Цибуля
Морква
Оливкова олія
Сіль, перець, інші улюблені спеції
Свіжі трави (розмарин, тим'ян)

Як приготувати:

Маринад: Змішайте йогурт з подрібненим часником, сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Замаринуйте в цій суміші шматочки кролика на кілька годин (або на ніч).
Обсмажування: Розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді та обсмажте шматочки кролика до золотистої скоринки з усіх боків.
Запікання: Перекладіть обсмаженого кролика у форму для запікання. Додайте цибулю, моркву, нарізані великими шматками, та свіжі трави. Залийте маринадом, що залишився. Накрийте фольгою і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1,5-2 годин.
Подача: За 15 хвилин до готовності зніміть фольгу, щоб м'ясо зарум'янилося. Подавайте гарячим з гарніром з картоплі, рису або овочів.

Ще один рецепт приготування кролика в йогурті

Інгредієнти:

 Кролик – 1 шт.
 Морква – 2 шт.
 Йогурт грецький – 350 г.
 Сіль, перець - за смаком
 Зелень – 1 пучок

Приготування:

Кролика на ніч замочуємо у воді.
2. Обробляємо його на шматки. Солимо, перчимо. Складаємо шматки кролика в каструлю з товстим дном, заливаємо водою і гасимо на маленькому вогні 40 хвилин.
3. Моркву дрібно ріжемо і додаємо тушкуватись до кролика. Коли м'ясо тільки-но починає відставати від кістки, перекладаємо у форму для запікання.
4. Додаємо йогурт, трохи досолюємо, і в розігріту духовку на максимальний вогонь до появи золотистої скоринки. Подавати із зеленню.
 

Поради:

Для більш насиченого смаку можна додати в маринад мед, гірчицю або соєвий соус.
Замість свіжих трав можна використовувати сушені.
Для гарніру добре підійдуть тушковані овочі або картопля, запечена з травами.
Цей рецепт – це лише основа, яку ви можете змінювати за своїм смаком. Експериментуйте з різними спеціями та травами, додавайте інші овочі – і кожного разу страва виходитиме новою та цікавою.

Нагадаємо, раніше ми писали

Фаршировані помідори. Так смачно ви ще не готували