Квашена капуста. Скільки солі потрібно для засолювання капусти: секрети ідеального рецепту

Квашена капуста – це не просто салат, закуска, це ціла традиція! Рецептів квашеної капусти існує безліч, але сьогодні хочемо поділитись своїм перевіреним способом, який завжди виходить та сподобається, розповідає Дніпровська порадниця.

Секрет №1: правильний вибір капусти

Для квашення ідеально підходить соковита, біла, кругла (або трохи плеската) капуста. Зелена, молода чи витягнута капуста не підійде.

Секрет №2: точні пропорції

На 1 літрову банку вам знадобиться:

1 кг вже нарізаної капусти з морквою (приблизно 940-950 г капусти та 50-60 г моркви);
20 г солі (1 столова ложка з невеликою гіркою);
чорний перець горошком;
лавровий лист;
за бажанням: кмин, коріандр чи інші ваші улюблені спеції.

Секрет №3: правильна кількість солі

Багато хто сперечається про те, скільки солі потрібно для квашеної капусти. Хтось каже, що 18 г, хтось – 30 г. Я вважаю, що оптимальна кількість солі – від 15 до 25 г на 1 кг капусти з морквою.

Секрет №4: ретельне перемішування

Капусту з морквою потрібно ретельно перемішати, щоб|аби| сіль рівномірно розподілилася.

Секрет №5: оптимальна температура

Банки з капустою потрібно поставити на тарілки та залишити у темному місці при кімнатній температурі на 2-3 дні. За цей час розпочнеться процес бродіння.

Секрет №6: видалення газів

Щоб капуста не вийшла гіркою, 1-2 рази на день протикайте її паличкою (або ножем) до самого дна банки, щоб видалити газ, що скупчився.

Секрет №7: чекайте

Через 2-3 дні накрийте кришками банки і поставте в холодильник. Ще через 3-4 дні капуста буде готова!

Поради:

Якщо капуста не дуже соковита, то можна додати трохи чистої холодної води.
Якщо ви хочете зробити ароматнішу капусту, можете додати до неї інші спеції, наприклад, насіння кропу, коріандр або гвоздику.
Квашену капусту можна зберігати в холодильнику кілька місяців.
Смачного!

P.S. У коментарях поділіться своїми секретами приготування квашеної капусти!

Нагадаємо, раніше ми писали

Рулети з лаваша: ситна та швидка вечеря за 30 хвилин