Лимонний пудинг: яскравий десерт на святковому столі

Лимонний пудинг – це ніжний, ароматний та освіжаючий десерт, що поєднує в собі солодкість та приємну кислинку лимона. Його легка текстура та яскравий смак здатні підняти настрій у будь-який час року. Існує безліч варіацій цього десерту – від простих, що готуються за лічені хвилини, до вишуканих, які стануть окрасою святкового столу. Таку смакоту можна приготувати і на святковий стіл. Рецептом ділиться Дніпровська порадниця.  

 Інгредієнти:

- Вершкове масло - 60 г
- Цукор - 1½ склянки
- Лимон - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 60 г
- Молоко - 1½ склянки
- Лимонний сік - 150 мл

Приготування:

1․ Змішайте міксером масло, цукор і терту цедру лимона.
2․ Відокремте яєчні білки від жовтків.
3․ Додайте в масляну суміш жовтки і перемішайте.
4․ Всипте борошно, влийте молоко та лимонний сік. Ще раз все добре перемішайте.
5․ Окремо збийте міксером білки у білу піну.
6․ Акуратно введіть їх у лимонну масу. Перекладіть її у форму для запікання.
7․ Готуйте пудинг на водяній бані: поставте форму в ємність з високими краями і залийте останню окропом, щоб вона наполовину закривала краї форми.
8․ Помістіть це в духовку, розігріту до 180 °C. Запікайте протягом 40-50 хвилин, поки не з'явиться золотисто-коричнева скоринка.

Нагадаємо, раніше ми писали

Новорічний рулет з лаваша: швидка закуска, яка вразить гостей