Лише 2 хвилини. Як заточити ножиці, терку та м'ясорубку підручними засобами

Як переконалися насправді, за допомогою, здавалося б, таких звичайних предметів, які є в кожному будинку, можна чудово наточити кухонні прилади. Йдеться про керамічний посуд і пилку для нігтів. Скористайтеся такими простими способами. Упевнені, у вас все вийде. Тож давайте перейдемо від слів до справ, повідомляє Дніпровська панорама.

Як заточити ножиці, терку та м'ясорубку підручними засобами. 2 хвилини і на вашій кухні все стане гострішим

Як заточити ножі

Для заточування ножа як правильно використовується керамічний посуд. Потрібно знайти абразивну поверхню, вона у посуду зазвичай шорстка. Під цю поверхню заточуємо лезо ножа напівколовими рухами.

Як заточити м'ясорубку

Ніж точити досить просто таким способом. Набагато складніше впоратися із лезами м'ясорубки.

Заточувати дані леза рекомендується наждачним папіром 600 зернистості. Якщо ви візьмете меншу зернистість, то зіпсуєте леза.
Заточити леза тертки елементарно. На робочу поверхню кладемо наждачний папір і проводимо по ньому лезами.

Краще застосовувати в роботі як 600 зернистість, так і 1200. Тоді ефект від заточування збережеться довше.

Сітка для м'ясорубки

Як правило, заточується самостійно. Тому процедуру варто проводити лише з одного боку для профілактики.

Як заточити ножиці

Не варто заточувати ножиці об лезо інших ножиць, цей спосіб працює погано. Замініть другі ножиці на пилочку для нігтів, так лезо точиться швидше і якісніше.

Як заточити терку

Для заточування лез терки є кілька ефективних методів.

Можна використовувати для заточування керамічний посуд. Спосіб аналогічний тому, що застосовується для ножів.
Якщо тертка сильно затупилася, то використовуємо ножиці. У кожен зубчик тертки вставляємо кінчик ножиць і провертаємо.
Терку вдасться заточити також наждачним папером. Потрібно проводити нею по всій поверхні терки, де є різці.

У разі, коли три способи виявилися неефективними, рекомендується заточувати терку надфілем. Кінчик надфілю вставляється в кожний різець тертки і заточується.