Мариновані малосольні огірочки. Додайте лише один інгредієнт і вони будуть хрусткі

На старті сезон заготівель, і мариновані огірки, без сумніву, посідають почесне місце на кожному столі. Але як досягти тієї ідеальної хрусткості, яка робить їх такими незамінними взимку? Досвідчені господині та кулінарні експерти мають перевірений секрет: додайте листя чорної смородини! Як приготувати мариномані огірки за перевіреним рецептом, розповість Дніпровська порадниця.

Цей простий, але ефективний інгредієнт не лише надає огіркам неповторного аромату, а й допомагає зберегти їхню щільну текстуру, запобігаючи розм'якшенню. 

Чому саме листя чорної смородини?

Секрет криється у хімічному складі листя чорної смородини. Вони містять дубильні речовини, які зміцнюють структуру овочів і не дозволяють їм розм'якнути під впливом гарячого маринаду. Крім того, листя смородини додає особливий, ледь помітний, але приємний аромат, що робить смак огірків ще більш насиченим та цікавим.

Домашні мариновані огірки - класична закуска, яка є чи не на кожній кухні. Вони завжди згодяться для канапок, сендвічів, салатів і навіть овочевих коктейлів.  

Існує багато рецептів маринованих огірків на будь-який смак, утім не завжди вдається зберегти овочі твердими і зробити їх хрусткими. Тут допоможе неочевидний інгредієнт - листя чорної смородини.

Листя чорної смородини містить дубильні речовини - сполуки, що не дозволяють огіркам ставати м'якими. Досить додати 2-3 листки в банку і хрусткі огірочки гарантовані.

Як приготувати смачні мариновані огірки? Перевірений рецепт

Приготувати смачні мариновані огірки не складно. Вам знадобиться:

1 кг огірків (найкраще вибирати маленькі)
1 л води
1 столова ложка солі
1 шт хрону
2 листа чорної смородини
4 зубчики часнику
4 гілочки кропу
На дно простерилізованої банки викладіть 2 гілочки кропу, 2 листки чорної смородини, половину хрону і 2 зубчики часнику. Зверху покладіть огірки, далі - решту часнику, кропу і хрону. 

Розчиніть у воді 1 столову ложку солі і залийте цим розсолом огірки (вони повинні бути повністю покриті водою). Накрийте банку марлею і відставте у темне місце на 3 дні. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Швидка закуска до м'яса: найкращі мариновані помідори за 5 хвилин