Меренговий торт: повітряна насолода з ягідною феєрією

Відчуйте себе на вершині блаженства з цим неймовірно легким та вишуканим тортом з меренги. Захопливі хрусткі коржі та ніжний вершково-сирний крем створюють неповторну симфонію смаків, а свіжі ягоди додають соковитої вишуканості. Приготування торта не складе труднощів, а результат здивує вас та ваших близьких, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Білки - 5 шт.
лимонний сік - 1 ч. л.
Сіль - щіпка.
Цукрова пудра - 300 г.
Кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л.
Свіжі ягоди - для прикраси.

Для крему

Вершкове масло - 150 г;
Цукрова пудра - 100 г ;
Сирний сир - 400 г.

Приготування

  1. Білки, щіпку солі та лимонний сік збиваємо до пишності. Додаємо цукрову пудру, кукурудзяний крохмаль і збиваємо на високій швидкості до міцних піків. Меренгу розподіляємо пергаментом і ставимо в духовку при 160 градусах на 25 хвилин. 
  2. Для крему збиваємо вершкове масло, цукрову пудру, сир до м'якого стану. Меренгу остуджуємо, перевертаємо, ділимо на 4 рівні частини, змащуємо кожну кремом.
  3. Потім згортаємо вертикально, кожен лист, прикріплюючи один до одного. Зверху вирівнюємо та прикрашаємо кремом та ягодами. Відправляємо в холодильник просочитися.

Також раніше ми писали Як приготувати м'ясо по-французьки. Покроковий рецепт (відео)