Мешканці Дніпра отримають третю платіжку за газ: чому та хто саме

Нещодавні масштабні перевірки газових систем у багатоквартирних будинках по всій Україні виявили жахливу статистику: в середньому, в кожній багатоповерхівці ховається близько 10 небезпечних витоків газу. Причина такого масового явища криється у халатності обслуговуючих компаній, які нехтували своєчасним технічним обслуговуванням газового обладнання. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Газмережі.

Аби запобігти трагедіям, Міністерство енергетики України ввело нові жорсткі правила, зобов’язавши газові компанії проводити регулярні огляди всіх внутрішньобудинкових газопроводів. Завдяки цим заходах, фахівці вже виявили та усунули понад 107 тисяч витоків газу лише за останні місяці.

Що робити мешканцям

  • Перевірити рахунки: Незабаром мешканці будинків, де проводилися роботи, отримають рахунки за технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання (ТО ВБСГ). Важливо пам’ятати, що оплата за таке обслуговування проводиться лише один раз на 3 або 5 років і є обов’язковою.
  • Звернути увагу на реквізити: Оплата за ТО ВБСГ здійснюється за окремими реквізитами, відмінними від оплати за доставку газу.
  • Сплатити без комісії: Оплатити рахунок можна без додаткових витрат через відділення Приватбанку та Укрпошти, а також онлайн.
  • Дізнатися більше: Детальну інформацію про процедуру ТО ВБСГ та графіки виконання робіт можна знайти на сайті Дніпровської філії «Газмережі»: https://dp.grmu.com.ua/товбсг/

Чому важливо платити за ТО ВБСГ?

Своєчасне технічне обслуговування газового обладнання – це запорука безпеки вашого дому та життя ваших близьких. Регулярні перевірки дозволяють виявити та усунути навіть найменші неполадки, запобігаючи виникненню аварійних ситуацій.

Також раніше ми писали Швидко, зручно та без черг: як отримати лікарняний онлайн