Місце, що відбирає силу. Де таке знаходиться на околицях Дніпра (фото)

Є місця, що дають людині силу, надихають, а є такі, що зовні ніби й гарні, привабливі, а побуваєш там, стаєш ніби спустошений, огортає тебе всього сум і туга. Про таке місце і на окодицях Дніпра розповів гід Олександр Ярощенко, передає Дніпровська панорама.

На перший погляд назва балки Западня асоціюється з якоюсь небезпекою. Насправді це сама балка стала жертвою техногенової діяльності людини. Коли я відвідую це місце, дійсно є якесь відчуття щему і тривоги. По тальвегу балки є великі шламовідвали, це попіл змішаний з водою. Слід сказати, я там був уперше десь три роки тому. Тоді шламовідвали виглядали як місячний ляндшафт, якась дивовижна біла поверхня утрамбованого білого попелу, я спочатку навіть не зрозумів що це таке, - написав Ярошенко.

Він додав, що вже зараз ця ситуація сильно помінялась. Білі шламовідвали позаростали очеретами.

Ці очерети поки невисокі, але з такою динамікою ще декілька років і увесь тальвег балки перетвориться на величезне непрохідне болото.
Місця цікаві і атмосферні, але походів там поки не буде..., - зазначив гід.

Нагадаємо, раніше ми писали: Карнаухівську зливану кашу з Дніпропетровщини включили до списку культурної спадщини України