Містика високосного року: чи варто боятися 2024-го

2024 рік настав, і разом із ним повернулися розмови про містику високосного року. З давніх-давен люди вірили, що цей період таїть у собі більше небезпек і негараздів, ніж звичайні роки. Чи це так насправді, пише Діпровська порадниця.

Витоки забобонів

Забобони, пов'язані з високосним роком, сягають корінням у далеке минуле. У ті часи люди не могли пояснити природні явища та катаклізми, тому вони шукали причин у містичних подіях. Зайвий день у календарі здавався їм чимось неприродним, здатним порушити космічний баланс і залучити лиха.
Езотерики також дивляться на високосний рік інакше, ніж вчені. Вони вважають, що цей рік має особливу енергетику, яка може бути як сприятливою, так і негативною.

Що говорять забобони

У високосний рік не можна грати весілля – до нещасного шлюбу.
Не можна розпочинати нові справи – до невдач.
Не можна переїжджати – до втрат.
Не можна планувати дітей – до хвороб.

2024 рік: чого варто очікувати

З точки зору астрономії, 2024 не є чимось особливим. Він не затьмарений ретроградними планетами чи іншими астрономічними явищами, які б негативно впливати на наше життя.

Поради на 2024 рік:

Головне правило - не піддаватися паніці. Чим більше ми концентруємось на негативі, тим більше шансів, що він притягнеться до нашого життя. Натомість варто зосередитися на своїх цілях та завданнях, не звертаючи уваги на забобони.

  • Не відкладайте важливих рішень.
  • Будьте обережні та уважні, але не дозволяйте страху сковувати ваші дії.
  • Вірте у себе і свої сили.

Також раніше ми писали 02.02.2024 пощастить закоханим: що несе перша дзеркальна дата цього року