На Дніпропетровщині червонокнижні олені потрапили у фотопастку (фото)

На Дніпропетровщині помітили цілу родину червонокнижних плямистих оленів. Тварини потрапили у фотопастки, які встановили співробітники Дніпровсько-Орільського заповіднику. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Dnepr.info.

Світлинами оленів поділилася співробітниця Дніпровсько-Орільський заповідника Катерина Колесникова. 

Відомо, що олень плямистий - одна із найбільших за розміром тварин фауни природного заповідника Дніпровсько-Орільський. В Україні вони зустрічаються лише у природоохоронних зонах, оскільки батьківщина цього оленя -  передгір’я Азії. 
 
До України олені потрапили в 1909 році, коли перших тварин завезли до заповідника Асканія-Нова. Таким чином намагалися збагатити різноманіття мисливських угідь. Людей особливо цікавили панти оленів (неокостенілі роги). Їх використовували в медицині, як складову препарату пантокрину. 

На теренах Дніпровсько-Орільського лісництва плямисті олені з’явилися лише в другій половині ХХ століття. Цей вид занесений до Червоної книги. Вважається, що скорочення чисельності відбувається через необмежений промисел і несприятливу екологічну ситуацію.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі червонокнижні бджоли атакують квіти рожевої акації.