На Дніпропетровщині мешканці помітили дивну поведінку птахів. В чому причина

Поблизу села Радісне Дніпропетровської області місцеві жителі помітили дивну поведінку омелюхів. Деякі птахи нерухомо лежали просто на дорозі, повідомляє Дніпровська порадниця.

Як виявилося, омелюхи "п'яніють" від ягід, які забродили на деревах. У теплу зиму ягоди не замерзають, а починають бродити. Птахи їдять їх, а потім втрачають орієнтацію в просторі і можуть впасти з гілки.

За словами зоологів, подібні випадки трапляються взимку, коли на деревах залишаються ягоди, які не замерзнули під час відлиг. Вуглеводи в ягодах починають бродити, і їх вміст алкоголю підвищується. Омелюхи, які харчуються такими ягодами, можуть отримати сп'яніння.

Що це за птахи

Омелюхи - це невеликі лісові птахи ряду Горобцеподібних. Вони поширені в лісових районах північної частини Європи, Азії і західної Північної Америки.

Омелюхи мають яскраве оперення з червоними наконечниками пір'їн на крилах. Вони ведуть кочовий спосіб життя: у листопаді прилітають до місць зимівлі, а у березні-квітні повертаються на північ до рідних місць гніздівлі.

У сезон виведення пташенят основу раціону омелюхів складають комахи, перш за все комарі, а взимку омелюхи годуються ягодами горобини, барбарису, глоду, калини та омели.

Омелюхи є корисними птахами, оскільки знищують шкідливих комах. Вони також є важливим елементом лісових екосистем.

Також раніше ми писали Як посіяти баклажани на розсаду в січні. Проросте кожна насінина і буде величезний урожай