На Дніпропетровщині шахрай ошукував людей, які потерпали від нестачі води внаслідок підриву Каховської ГЕС

У Покрові Нікопольського району на Дніпропетровщині 38-річний місцевий мешканець наживався на людях, які потерпали від нестачі води внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Шахрай брав передоплату за неіснуючий товар та зникав. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровської області.

До поліції  звернулися шість потерпілих, які купували баки для води за оголошенням на одному із сайтів в інтернеті. Вони повідомили, що після здійснення передоплати, продавець перестав виходити з ними на зв’язок. Поліцейські встановили, що до злочину причетний раніше неодноразово судимий за майнові злочини мешканець Покрова.

Шахрай вигадав схему обману людей, що опинилися в скрутному становищі через проблеми з водою внаслідок підриву Каховської ГЕС. У червні цього року зловмисник розміщував оголошення про продаж ємностей для води об’ємом на 100 літрів. Отримавши передоплату зловмисник зникав та не виходив на зв'язок.

Частину грошей, яку привласнив шахрай, правоохоронцям вдалося повернути потерпілим. Зловмиснику вже повідомили про підозру у вчиненні 6 фактів злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, чому директор Мечки змушує лікарів у робочий час сидіти в соцмережах.