Місце сили. На Дніпропетровщині один з найдавніших вулканів на землі приваблює туристів (відео)

На Дніпропетровщині одне з місць, яке приваблює туристів — Аполлонівський палеовулкан, якому понад три мільярди років. Майже увесь він заріс травою та деревами, але на дні залишилися давні потоки лави та каміння часів. Детальніше про вулкан Суспільному розповів геолог Володимир Манюк. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Суспільний Дніпро.

За словами науковців, Аполлонівський палеовулкан "бачив, як зароджується перше життя на Землі". Розташований він за 50 кілометрів від центра Дніпра біля однойменного села. Місцева жителька Наталія розказала, про існування вулкана знала, але місцеві завжди його називали кар’єром.

Кар'єр там також був, кажуть науковці, адже на території вулкана за радянських часів шукали золото.

В Україні є й інші згаслі вулкани, проте Аполлонівський — унікальний через свій вік. Про це розповів геолог Володимир Манюк. За словами науковця, зараз на місці вулкана рівнина з пагорбами, хоча раніше він височів над навколишніми територіями.

Активність вулкана доволі складно дослідити, каже науковець. Через вік можна лише робити припущення, які були виверження. За словами Володимира Манюка, це один із найстаріших згаслих вулканів у всьому світі.

Аполлонівський палеовулкан - природна пам'ятка України. Цей вулкан згас ще 3 мільярди (3.000.000.000) років тому - у часи, коли найвищою формою життя на Землі були бактерії.

Знаходиться біля села Аполлонівка Солонянського району, в 30 кілометрах від Дніпра.

Нагадаємо, раніше ми писали

Несподівана знахідка: у Дніпрі на подвір'ї виявили старовинний артефакт (фото)