Надсучасний простір для майстер-класів та конференцій: у Дніпрі триває реконструкція “Шиннику” та інших закладів культури

У Дніпрі продовжують оновлювати заклади культури. Так, у філії КСК «Шинник» КЗК «Арттериторія» ДМР створюють надсучасний простір для майстер-класів, лекцій та семінарів, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

Як розповів Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР а також черговий по місту 15 вересня, ця будівля була збудована ще в радянські часи. Жодного разу її не оновлювали.

Як зазначив Хорошилов:

Нині тут оновили одну з кімнат. Це такий пілотний проєкт зі створення мультисучасного простору. Тут зможуть працювати як штатні співробітники, так і ті люди, які хочуть провести якийсь творчий захід, але не мають для цього приміщення. Тобто тут можна організовувати майстер-класи, різні семінари, лекції тощо. Ремонт уже на фінальній стадії. Також однією із проблем був дах, що протікав (у Малому залі). Після ремонту там можна проводити вистави, концерти та інші урочисті заходи. Крім цього, полагодили аварійні електричні мережі.

Крім цього, у філії КСК «Шинник» КЗК «Арттериторія» ДМР оновили і укриття. Воно розраховане на 500 відвідувачів та працівників закладу. 

Дніпровську дитячу музичну школу № 6 ім. Володимира Скуратовського теж оновили. 

Це одна із найбільш відомих дніпровських мистецьких шкіл. Тут навчається близько пів тисячі дітей. Також тут ведеться плідна діяльність з популяризації різних видів мистецтва. Другий важливий напрям, який тут розвивають, просвітницький – щодо життя та діяльності відомого дніпровського композитора Володимира Скуратовського. Дуже плідно ми готувались до нового навчального року. Влітку тут відремонтували мережу водопостачання та санвузли, – прокоментував Євген Хорошилов. 

Крім цього, музична школа активно бере участь у різних грантових програмах і нещодавно вперше отримала грант від Українського культурного фонду – майже 600 тис. грн.

За ці кошти тут облаштують віртуальний музей, присвячений Володимиру Скуратовському. Вся його музична, літературна, музикознавча та лекторська спадщина буде на одній платформі.

До цього в нашій школі ми вже зробили музей за кошти, які виграли під час проєкту «Бюджет участі». Але цей грант дасть нам змогу створити віртуальний музей, аби у нас була можливість розширити аудиторію та ознайомити всіх охочих із творчістю відомого українського композитора. Це буде інтерактивна платформа, на якій відвідувачі зможуть «поспілкуватися» із Володимиром Скуратовським і включитися у пізнавальну музичну гру. Крім того, сайт міститиме 3D-екскурсії, – розповіла директорка Дніпровської дитячої музичної школи № 6 ім. Володимира Скуратовського Наталія Іванова.

У театрі «Крик» – 35-й театральний сезон. Тож Євген Хорошилов вручив подяки міського голови співробітникам Дніпровського академічного українського театру одного актора «Крик». А Михайлу Мельнику, засновнику театру, – почесну грамоту Дніпровської міської ради.

Ми починаємо 16 вересня о 16:00 театральний сезон, і хочеться вірити, що після його завершення закінчиться і війна. Тож хочу побажати всім глядачам, аби якнайшвидше настав мир і ви могли сидіти спокійно в залі, відключившись від усього на світі, та отримувати духовну насолоду від спілкування з мистецтвом, – прокоментував Михайло Мельник.

Також раніше ми писали Страшна краса. У сусідній від Дніпропетровщини області зустріли найнебезпечнішу змію України (фото, відео)