Не кожна господиня про це знає: як нарізати цибулю без сліз

Цибуля є основою багатьох страв, проте як би ви не хотіли, багато з нас починає плакати, як тільки починає її нарізати. Це відбувається через те, що цибуля виділяє фермент та сірчану кислоту, повідомляє Дніпровська порадниця.

За інформацією Healthline, ці сполуки створюють подразнюючий газ, який перетворюється на сірчану кислоту, коли торкається шару води, що покриває та захищає наші очі. Після чого очі виробляють сльози, аби "вимити" подразник. 

Ось два прості трюки, які допоможуть запобігти сльозотечі під час нарізання цибулі.

Перший - це використання дуже гострого ножа... Чим гостріший ніж, тим менше ви плачете. Інша річ, що ви повинні використовувати правильну техніку різання, а це означає, що коли ви ріжете цибулю, ви повинні різати вперед, ковзаючими рухами.

Другий спосіб - це покласти цибулю в холодильник на 10-15 хвилин перед тим, як нарізати, це зменшить пекучість для очей.

Також раніше ми писали Як приготувати ідеальний омлет. Прості рецепти за 5 хвилин