Східні нотки на вашій тарілці: салат з баклажанами в солодко-гострому соусі
Пориньте у світ яскравих смаків з нашим салатом з баклажанами. Солодкий чилі соус і ароматна зелень створюють неповторний східний колорит, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Баклажан - 1 шт.
Крохмаль картопляний/кукурудзяний - 1 ст. л.
Помідор - 1 шт. (великий).
Для заправки
Солодкий соус Чилі - 1 ст. л.
Соєвий соус - 1 ст.л.
Зелень (петрушка та кінза) - 20 г.
Часник - 1 - 2 зубчики.
Чорний перець - 1 ч. л.
Для прикраси: сирний вершковий сир, суміш насіння, листя петрушки.
Приготування
- Баклажани нарізаємо великими шматочками та опускаємо в підсолену воду на 5-7 хвилин. Потім добре обсушуємо рушником. Всипаємо крохмаль і добре обвалюємо кожен шматочок. Обсмажуємо баклажани в розпеченій олії до золотистої скоринки.
- Для заправки змішуємо солодкий чилі соус, соєвий соус, часник, петрушку, кінзу та чорний перець. Збираємо салат, викладаємо стиглі томати, баклажани, заправляємо заправкою та додаємо холодний сирний сир. Подаємо салат у теплому вигляді.
Також раніше ми писали Готуємо вдома: ароматний морквяно-банановий кекс, який тане в роті