Східні нотки на вашій тарілці: салат з баклажанами в солодко-гострому соусі

Пориньте у світ яскравих смаків з нашим салатом з баклажанами. Солодкий чилі соус і ароматна зелень створюють неповторний східний колорит, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Баклажан - 1 шт.
Крохмаль картопляний/кукурудзяний - 1 ст. л.
Помідор - 1 шт. (великий).

Для заправки

Солодкий соус Чилі - 1 ст. л.
Соєвий соус - 1 ст.л.
Зелень (петрушка та кінза) - 20 г.
Часник - 1 - 2 зубчики.
Чорний перець - 1 ч. л.


Для прикраси: сирний вершковий сир, суміш насіння, листя петрушки.

Приготування

  1. Баклажани нарізаємо великими шматочками та опускаємо в підсолену воду на 5-7 хвилин. Потім добре обсушуємо рушником. Всипаємо крохмаль і добре обвалюємо кожен шматочок. Обсмажуємо баклажани в розпеченій олії до золотистої скоринки.
  2. Для заправки змішуємо солодкий чилі соус, соєвий соус, часник, петрушку, кінзу та чорний перець. Збираємо салат, викладаємо стиглі томати, баклажани, заправляємо заправкою та додаємо холодний сирний сир. Подаємо салат у теплому вигляді.

Також раніше ми писали Готуємо вдома: ароматний морквяно-банановий кекс, який тане в роті