Не робіть цього ніколи. Який порошок не можна засипати в пральну машину

Чому не можна засипати порошок для ручного прання в пральну машину автомат. Багато людей ставлять собі питання: чи можна використовувати порошок для ручного прання в пральній машині автомат? На перший погляд, різниці немає, адже обидва засоби призначені для очищення одягу. Проте, насправді, використання порошку для ручного прання в автоматі може призвести до серйозних проблем. Про це повідомляє  Дніпровська порадниця.

Ось декілька причин, чому цього робити не можна:

Піноутворення: Порошок для ручного прання містить більше піноутворювальних компонентів, ніж порошок для автомата. Під час прання в машині автомат така кількість піни може призвести до витікання води, засмічення машини, а також погіршити якість прання.

Порошок для ручного прання містить речовини, які провокують утворення великої кількості піни. Це допомагає відпирати бруд, докладаючи менше зусиль. Але потрапляючи в барабан машини-автомат такий засіб почне інтенсивно пінитися. Мільйони маленьких мильних бульбашок вийдуть за межі барабану і можуть пошкодити деталі пральної машини, особливо її електронну складову.

Нерозчинення гранул: Деякі порошки для ручного прання містять гранули, які не розчиняються у воді повністю. Ці гранули можуть залишатися на одязі після прання, роблячи його жорстким і неприємним на дотик.

Неефективне очищення: Порошок для ручного прання не розрахований на автоматичне прання. Він може не впоратися з складними забрудненнями, що призведе до того, що одяг залишиться брудним.
Пошкодження машини: Використання порошку для ручного прання може призвести до пошкодження деталей пральної машини, таких як барабан, шланги та насос.
Щоб уникнути цих проблем, рекомендується використовувати порошок, спеціально призначений для пральних машин автомат. Цей порошок містить менше піноутворювальних компонентів, добре розчиняється у воді та ефективно очищає одяг.

Пральний порошок для ручного прання часто в своєму складі має речовини, які покликані вберегти руки від пливу шкідливого впливу миючого засобу. Водночас ці складники чинять негативний вплив на барабан пральної машини-автомат.

Полоскання може бути не таке, як потрібно! Випрані в машині-автомат порошком для ручного прання речі не будуть до кінця виполоскані. Адже програми автоматичного приладу не розраховані на тривале полоскання з великою кількістю води. Тому, якщо на цьому моменті ви помітили, що перете невідповідним засобом, обов’язково увімкніть додаткове полоскання. Таким чином додатково промиєте шланги, в яких залишилася надмірна піна.

Пам'ятайте! Що допоможе зберегти пральну машину 

Дотримуйтесь інструкцій виробника вашої пральної машини та використовуйте лише ті засоби для прання, які для неї підходять. Це допоможе вам зберегти пральну машину в робочому стані та отримати якісне прання.

Нагадаємо, раніше ми писали

Незвичайний, але дієвий спосіб. Як відіпрати білі шкарпетки у мікрохвильовці