Неочікувані заморозки сягають Дніпра: прогноз синоптиків (мапа)

За прогнозами на значну частину України найближчої ночі придуть заморозки. Це дуже неприємна новина, оскільки вже багато сільськогосподарчих культур зійшло, і взагалі стрибок температури до нуля погрожує й погіршенням здоровья метеозалежних людей. І просто не хочеться більше холодів, передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Укргідрометеоцентра і народних синоптиків.

Народна синоптик Наталка Діденко, щоправда не прогнозує заморозків у східних областях, але можливість не заперечує.

Спробують уникнути заморозків східні області, Дніпропетровщина, Запоріжжя, Крим - там допоможуть хмари та тепліше повітря.Протягом дня суботи максимальна температура повітря становитиме +11+16 градусів, на Луганщині +17+20 градусів. Тобто, досить тепло) А ось вздовж смуги Харків-Полтава-Дніпро-Запоріжжя-Миколаїв-Херсон увірветься холодніше повітря - прогнозує Наталка Діденко

 Ще один нюанс додає Діденко. Це сильний вітер!

У східній частині вихідними очікується рвучкий, часом до штормових поривів, вітер північно-західного напрямку. Дощі пройдуть завтра на сході. місцями у центральній частині та на півдні, окрім Одещини - пише Наталка Діденко.


У неділю, 30-го квітня, дощі затримаються на сході, у центральних областях, на півдні, приєднаються ще західні області. А ось на півночі в неділю буде без опадів.
Синоптик заспокоює і настроює на краще.

Рятуємо за можливості рослинки від заморозків, на погоду не нарікаємо - пригадуємо, що заморозки трапляються щороку якраз в кінці квітня-на початку травня - додає Діденко.

А от Укргідрометеоцентр майже скасовує прогнози заморозків і пророкує лише минливу хмарність і дощі.

У східній та південно-східній частині вночі помірні, у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях місцями значні дощі, грози, вдень невеликий дощ; температура вночі 6-11°, вдень 12-17°. Вранці на Донеччині та Луганщині місцями туман.
Вітер північно-західний з переходом на північно-східний, у західних областях - південно-східний, 5-10 м/с, у більшості південних, центральних, Харківській та Сумській областях місцями пориви 15-20 м/с.

Раніше ми писали про: У Дніпрі цвіте унікальна квітка - "Райська пташка" (Фото)