Незрівнянне тісто. Домашні пиріжки з картоплею

 У домашніх пиріжках найважливіше - це тісто та кількість начинки. Якщо готувати за рецептом, який пропонує Дніпровська панорама, тісто вийде незрівнянне.

Інгредієнти

  • Окріп 250 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 1 ст.
  • Олія 3 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Вода 250 мл
  • Жовток 3 шт.
  • Дріжджі 10 г
  • Борошно 600 г
  • 5-6 картоплин
  • Гриби 300 г обсмажені із цибулею

Приготування

  • Картоплю відварити заздалегідь у підсоленій воді, злити воду, потовкти.
  • Гриби обсмажити до випаровування води, додати нарізану цибулю і обсмажити все разом. Замість грибів можна використовувати м'ясо чи інші начинки.
  • Поєднати гриби з картоплею.
  • Закип'ятити воду.
  • 3 ст. л. борошна з'єднати з маслом, всипати сіль, цукор. У кілька прийомів, перемішуючи, влити 250 мл окропу. Виходить заварне тісто.
  • Остудити 20 хв. Потім додати 3 жовтки, 10 г сухих дріжджів і 250 мл води кімнатної температури.
  • Ввести 2-3 порціями 600-630 г борошна (не більше!), замісити м'яке в'язке тісто
  • . Накрити плівкою, прибрати у холод на 30-60 хвилин.
  • Поверхню, руки та тісто рясно змастити олією. Порізати на 15 частин. Начиняти по 1 ст.л. по 4 пиріжки за раз.
  • Обсмажити з обох сторін на середньому вогні.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смакоту на сніданок за 5 хвилин.