Незрівнянне тісто. Домашні пиріжки з картоплею
У домашніх пиріжках найважливіше - це тісто та кількість начинки. Якщо готувати за рецептом, який пропонує Дніпровська панорама, тісто вийде незрівнянне.
Інгредієнти
- Окріп 250 мл
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор 1 ст.
- Олія 3 ст. л.
- Борошно 3 ст. л.
- Вода 250 мл
- Жовток 3 шт.
- Дріжджі 10 г
- Борошно 600 г
- 5-6 картоплин
- Гриби 300 г обсмажені із цибулею
Приготування
- Картоплю відварити заздалегідь у підсоленій воді, злити воду, потовкти.
- Гриби обсмажити до випаровування води, додати нарізану цибулю і обсмажити все разом. Замість грибів можна використовувати м'ясо чи інші начинки.
- Поєднати гриби з картоплею.
- Закип'ятити воду.
- 3 ст. л. борошна з'єднати з маслом, всипати сіль, цукор. У кілька прийомів, перемішуючи, влити 250 мл окропу. Виходить заварне тісто.
- Остудити 20 хв. Потім додати 3 жовтки, 10 г сухих дріжджів і 250 мл води кімнатної температури.
- Ввести 2-3 порціями 600-630 г борошна (не більше!), замісити м'яке в'язке тісто
- . Накрити плівкою, прибрати у холод на 30-60 хвилин.
- Поверхню, руки та тісто рясно змастити олією. Порізати на 15 частин. Начиняти по 1 ст.л. по 4 пиріжки за раз.
- Обсмажити з обох сторін на середньому вогні.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смакоту на сніданок за 5 хвилин.