Незвичайний "катамобіль": умільці з Дніпропетровщині у 70-х роках минулого сторіччя створили гібрід автомобіля та катамарана (Фото)

У радянські роки громадяни не були у захваті від промислового дизайну вітчизняних виробників. Тому винаходили та будували самі - у квартирах, гаражах, на дачах різні саморобки, в тому числі автомобілі. Так, наприклад, з'явився незвичайний "катамобіль" - гібрід автомобіля та катамарана. Його протягом 8 років створювали та конструювали брати Демидови з Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Facebook-сторінку "Марс в Кривому Розі".

Умільці з Дніпропетровської області створили гібрід автомобіля та катамарана, який назвали "катамобіль". На суші він був легковим автомобілем, а у воді перетворювався на катамаран. За основу було взято двигун мотоцикла "Урал" та деталі автомобіля "Запорожець".

Центральна частина кузова була водонепроникною, у ній розташовувалися двигун та агрегати трансмісії. На шарнірах до неї кріпилися два поплавці, які під час занурення у воду тримали судно на плаву. На суші ці поплавці розміщувалися вздовж бортів і служили колісними арками.

Брати Демидови з Кривого Рогу будували "катамобіль" 8 років. У 1974 році вони навіть отримали авторське свідоцтво на свій винахід.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі військовий пенсіонер зібрав винищувач F-16, на який так чекають у ЗСУ.