Обленерго перевірить справедливість відключень світла: почнуть з Дніпропетровщини

Держенергонагляд України оголосив про поглиблені перевірки обленерго по всій країні, у зв'язку з численними скаргами на несправедливий розподіл електроенергії та несоблюдення графіків погодинних відключень, повідомляє Дніпровська порадниця.

Першою під приціл ревізорів потрапить Дніпропетровська область, звідки надходить найбільша кількість скарг. За словами голови Держенергонагляду Руслана Слободяна, окрім Дніпропетровщини, перевірки незабаром розпочнуться ще у шести областях.

На місцях буде вивчатися, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії, – наголосив Слободян.

Хоча посадовець визнає, що в деяких випадках графіки можуть коригуватися через аварійні відключення, він підкреслив, що існують обґрунтовані підозри, що "деякі оператори системи розподілу не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень".

Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення, – запевнив Слободян.

Варто зазначити, що жителі Дніпра вже висловили своє обурення несправедливими відключеннями світла, створивши відповідну петицію.

Також раніше ми писали Графіки погодинних відключень світла в Дніпрі. ДТЕК "Дніпровські електромережі"