Очна зустріч. Батьківська рада Дніпра ознайомилася з готовністю шкіл до нового навчального року

У Дніпрі вирішено навчальний рік 2023-2924 розпочати за змішаною формою навчання. Батьківська рада Дніпра перевірила, як буде організований освітній процес декількох шкіл в приміщенні однієї, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на міську раду Дніпра.

Департамент гуманітарної політики ДМР запропонував розмістити навчальні заклади, в яких немає укриття, - в інших закладах освіти. Зокрема, 116 шкіл Дніпра мають укриття. Їх стан відповідає всім нормативам Державної служби з надзвичайних ситуацій. 46 закладів освіти міста або за будівельними характеристиками не мають укриття, або не можуть розмістити дітей через замале приміщення сховища.

За приклад взято школу №44. З нового навчального року до неї будуть ходити учні 7-ї та 14-ї шкіл. У тому разі,  якщо батьки оберуть для своїх дітей очну форму навчання. Для відповіді на всі питання педагогічна спільнота запросила до школи представників батьківської ради. Серед них і пані Любов. У 44-й школі навчається її онук.

Прийшли подивитись, розпитати, як все буде влаштовано. Добре придумали, що школи в одному приміщені будуть знаходитися по різних зонах. От наша 44-та школа буде на другому поверсі розміщуватися. Подивилися ми і укриття. Воно не тільки добре оздоблено технічно – є туалети, вентиляція, а й облаштовано для дітей дуже гарно, маю на увазі емоційну складову. Тут і картинки розвішані, плакати. Добре» -  розповідає представниця батьківської ради Любов Малишко. 

Ми приймаємо 14-ту та 7-му школи. Складено сумісний план навчального процесу. В серпні, коли батьки визначаться, за якою формою навчання здобуватимуть освіту їхні діти – складемо розклад та остаточно затвердимо графік навчального процесу», - роз’яснює директорка КЗ "Спеціалізована школа природничо-медичного профілю №44" Юлія Коросевич.

Укриття у 44 школі може вмісти 950 людей одночасно. Повністю відремонтоване. Тут проведено вентиляцію, встановлено пожежну сигналізацію, вісім санвузлів, медичний куточок, альтернативне освітлення.

Разом з представниками батьківської громади, вчителями ми здійснили огляд навчального закладу та укриття в ньому. Школа готова до нового навчального року. Є акти, підписані ДСНС, щодо безпечності перебування дітей у цьому закладі», - говорить голова постійної комісії міської ради з питань освіти, молоді та спорту Наталя Демідова.

Нагадаємо, що з 1 вересня школи Дніпра переходять на змішану форму навчання. Відповідне рішення було прийняте на 39 черговій сесії міської ради. Із запитаннями, роз’ясненнями та зверненнями організувати зустріч, батьки можуть писати до телеграм-каналу департаменту гуманітарної політики - https://t.me/humpolitic

Раніше ми писали: В школах Дніпра запроваджують змішану форму навчання: що це означає