Пікантна вишня на зиму: рецепт неперевершеного соусу до м'яса

Літо щедро дарує нам свої багатства, а господині вже метушаться, щоб заготовити на зиму якомога більше смачних й ароматних ласощів. Варення, джеми, салати – все це вже знайоме й буденне. А що ж, коли хочеться чогось нового, незвичайного? Спробуйте приготувати вишневий соус до м'яса – пікантну й неймовірно смачну заготовку, яка підкорить вас і ваших близьких. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

3 літрових банки очищених від кісточок вишень,
0,5 кг цукру,
3 ст. л солі,
4 ст. л приправи карі,
1,5 ч. л меленого чорного перцю,
1,5 ч. л червоного перцю або пів стручка гіркого,
1 велика головка часнику або 1 ст. л сухого часнику,
2 ст. л крохмалю (краще брати кукурудзяний).

Також варто заздалегідь приготувати тару для соусу – краще брати невеликі банки з кришками.

Приготування

  1. Спочатку очищені від кісточок вишні потрібно перебити блендером на однорідну масу, а потім перетерти її на сито, щоб прибрати грудочки і шкірку.
  2. Отримане пюре ставимо у каструлі на невеликий вогонь, підігріваємо і додаємо цукор і спеції, а також за бажанням часник.
  3. Вишневе пюре доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні ще 30 хвилин. В кінці приготування додаємо до вишневої маси 2 ложки крохмалю, розведені у 3 столових ложках води, і продовжуємо уварювати, помішуючи, ще 10 хвилин.
  4. Готовий соус розкладаємо у підготовлені вимиті та простерилізовані банки, закриваємо кришками, і даємо охолонути.

Також раніше ми писали Як приготувати молоду картоплю: 5 смачних, улюблених та екзотичних рецептів