Пільги, чиста вода та великі чергі: що відбувається в аквапарках Дніпра (фото)

Через заборону купання в Дніпрі аквапарки цього літа переповнені. Як усі ми знаємо, заборона пов'язана з воєнним станом і підривом ворогом Каховської ГЕС. Щоправда, вихід є - не лише поплавати у басейні, але й отримати порцію адреналіну, можна в міських аквапарках. У Дніпрі їх два -- Happy Day та  S.K.Y. Журналісти вирушили в рейд цими дуже популярними місцями відпочинку дніпрян та гостей міста, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на "Наше місто".

Happy Day: черги з сотень людей та пільги героям

Аквапарк Happy Day – один з найпопулярніших у Дніпрі, що доводить кількість відвідувачів. Він посідає перше місце за розмірами в нашому місті: 16 тисяч метрів квадратних. На території закладу розташоване «Аквамісто», з дитячій та дорослою зонами водних розваг. Також є великий басейн для дорослих площею понад 1000 м кв. з двома джакузі на 20 осіб кожна. Для малечі є дитячій басейн.

Всього аквапарк вміщує близько двох тисяч людей. На території багато барів, кафе та кортів с фастфудом.

На вході до Happy Day завжди перевіряють особисті речі. Із собою суворо заборонено проносити їжу та напої. Серед обмежень -- ножі, зброя та інші гострі предмети.
Чистота води не викликає сумнівів – на території аквапарку працює чимало спеціалістів з клінінгу, які дбають про чистоту. Одна з відпочивальниць зазначила, що прибиральниць багато, проте вони працюють майже непомітно та не створюють незручностей для відвідувачів.


Дніпрянка Ольга Грановська розповідає:

Персоналу дуже багато, інструктори слідкують за порядком навколо та контролюють людей. На вході відвідувачам потрібно вказати свої особисті дані, якщо з ними діти молодші 14 років.

Жінка відвідала з сім’єю Happy Day безплатно: по вівторках сім’ї військовослужбовців можуть не платити за вхід. Багато містян позитивно сприйняли цю акцію, проте через велику кількість людей іноді виникають черги. Працівники аквапарку призупиняли роботу кас, через що подекуди відпочивальникам доводилося чекати годину або більше, аби потрапили всередину.


Одна з них – Анна Белінська. Її чоловік зараз боронить нашу Україну, тому його сім’я теж може відвідувати аквапарк безплатно. Їй та її сину довелося провести в черзі більше години, що було не дуже приємно. Тепер родина розглядає також інші варіанти для відпочинку біля води.

Анна поділилилась емоціями:

Багато знайомих залишали гарні відгуки, тому ми з сином вирішили також прийти сюди. Черги дійсно великі. Персонал працює добре, тут є чимало атракціонів як для дітей, так і для дорослих. Син задоволений.

Проте всередині попри великі черги чекати доводиться в середньому  хвилин п’ять, що не відбиває бажання відвідати атракціони. 

Шезлонгів в аквапарку достатньо, також працівники мають запасні на випадок, якщо відпочивальників буде більше ніж зазвичай. Також є чимало місць, які закриті від прямих сонячних променів. Перед входом персонал може запропонувати людям вхід по депозиту за 3500 гривень. У нього входить зарезервований столик та вхід без черги, що для багатьох є важливим фактором.


Людям доступні зони для переодягання, душові та камери для зберігання особистих речей. За чистотою душових активно слідкують, тому до якості приміщень важко висловити претензії. 

Вартість входу залежить від віку відвідувачів, часу доби та дня тижня. Найдорожчим тарифом є ранковий – відпочивальники, що приходять о 10-й ранку мають заплатити 410 гривень за дорослий квиток, дитячий буде коштувати 380, діти зростом до 110 сантиметрів можуть відвідувати аквапарк безплатно. З 12-ї години дня та кожні наступні дві години вартість буде нижчою на 30 гривень. У вихідні ціни значно вищі – 480 за дорослий квиток та 450 за дитячий.


У середу ажіотаж навколо аквапарку знижується, але зовсім трохи. Назар Владіміров прийшов до закладу разом з молодшими братами, але відстояти в черзі йому довелося не менше 30 хвилин.

Назар розповідає про враження від аквапарку:

Буваємо з сім’єю тут періодично, це хороше місце та близько від дому, прекрасна можливість відпочити у Дніпрі нікуди не виїжджаючи. Тут досить безпечно, тому не маємо претензій до роботи закладу.

Ціни на гастрономію досить демократичні.

Ольга Грановська про меню:

У меню в наявності піца, бургери та інший фастфуд. Тутешні бургери за ціною як у Макдональдсі, але значно якісніші та більші. На родину з трьох людей ми вклалися у півтори тисячі гривень, тобто це майже ті ж гроші, що й за вхід, які б ми витратили.

Питання безпеки в Happy Day під контролем. Нагадаємо, що в цьому закладі сталася жахлива трагедія: 8 серпня 2021 року втопився 9-річний хлопчик. Очевидці стверджували, що хлопчик був особливий, із проблемами зі здоров'ям. Він не вмів плавати. Трагедія трапилася за лічені хвилини -- дитина стрибнула в басейн головою вниз і спливла спиною догори буквально протягом 40 секунд. За ним у воду стрибнув інструктор аквапарку, дитину намагалися відкачати як співробітники, так і відпочивальники. Потім його рятувала швидка, але, на жаль, безуспішно. Тоді жінка, яка бачила смерть дитини, говорила, що швидше за все дитина вдарилася головою або зламала шийний відділ хребта, оскільки вона померла миттєво.


Через цю трагічну подію заклад ввів нові правила для дітей: малечі рекомендовано перебувати у великому та дитячому басейнах  в рятувальних жилетах або нарукавниках. В правилах регламентовано, що відповідальність за життя та здоров’я несуть дорослі, які дітей супроводжують. 

На території аквапарку працює багато рятувальників, які слідкують за безпекою та порядком у басейнах. Також персонал контролює доступ до водних атракціонів та забороняє дітям користуватися гірками для дорослих.

S.K.Y.: нагадує Кирилівку, якщо очі прикрити

Аквапарк S.K.Y. у Дніпрі знаходиться на вулиці Березинській, 2. Він користується популярністю серед місцевих мешканців. Тут є зони для всіх вікових категорій містян. На території є три басейни: дитячий, купальний та для гірок. За словами відвідувачів, вода чиста та тепла.


Працюють 12 гірок для дітей та дорослих: «Цунамі», «Торнадо», «Іспанія», «Камікадзе», «Боді слайд», «Мультислайд». Також є комплекс дитячих гірок "Веселка", який знаходиться навпроти лежаків.

Ми відвідали аквапарк у суботу. Людей було багато. Співвідношення відпочивальників з дітьми та без – приблизно однакове.
У аквапарку є аніматори, які можуть придумати будь-яку розвагу не тільки для дітей, а й для дорослих. У суботу та неділю часто проходять різноманітні змагання, водні ігри та естафети. Анімація входить у вартість вхідного квитка.


На самому вході до аквапарку видають лежак. Майже всі вони знаходяться під навісами від сонця. Місця для куріння та їжі також знаходяться під захисними навісами.
На території аквапарку є два туалети, дві відкриті душові кабіни та 6 роздягалень. У кожній є гачок для одягу, тому перевдягатися зручно.Туалети та душові чисті. 

В асортименті аквапарку: випічка (солодкі булки, піца) за цінами від 50 гривень, снеки (чіпси, горіхи) від 30 до 50 гривень, морозиво від 30 до 100 гривень. Можна й грунтовно підкріпитися комплексними сніданками або обідами. В меню ми побачили різноманітні м'ясні страви та гарніри, млинці, омлети та сендвічі за ціною від 110 до 180 гривень. 


Продаються також й безалкогольні та алкогольні напої. Ціна на коктейлі стартує від 190--200 гривень. Шампанське від 450 до 800 гривень за пляшку. Міцний алкоголь від 90 до 190 гривень за 50 мл. Кава та чай коштують від 40 до 95 гривень.

Що заборонено з собою приносити

Правила відвідування парку забороняють приносити із собою їжу та напої, проте технічно це зробити дуже просто. Суворої перевірки на вході немає.

В аквапарку S.K.Y. є три вежі рятувальників. Як тільки рятувальник бачить якісь порушення правил безпеки, він свистить, підходить до відпочивальників, нагадує про правила дотримання безпеки.


Дві рятувальні вежі знаходяться біля плавального басейну та одна біля найвищої гірки. Травмпункту на території аквапарку нажаль немає. Перед входом у парк та на роздягальнях висять брошури з правилами поведінки та безпеки у парку.

Загалом людям тут подобається. Зазвичай кажуть, що трішки кусаються ціни, але атмосфера аквапарку перекриває цей недолік.

Відвідувач Вадим розповідає:

Ми тут не вперше. Все подобається. Відпочинок нагадує Кирилівку, особливо, якщо очі прикрити. Вода у басейні чиста та тепла. Мало гірок, але на таку територію, напевно, більше не поставиш. Вони не страшні, подобається більше всього біло-блакитна. Ціни у минулому році були кращими і градація аквапарку трохи мені не зрозуміла. Тобто зранку 480, з двох годин дня 450. На алкоголь ціна завелика, я вважаю. Але в цілому атмосфера класна.

Ще один відвідувач аквапарку Михайло не оцінив гірки:

Найвища блакитна -- класна гірка, інші не дуже. Зелена, наприклад, дуже повільна. Басейн маленький, але вода тепла, чиста.

Попри деяке незадоволення, всі відвідувачі наголошують, що це чудове місце для сімейного відпочинку. Та й ціни більш-менш доступні, хоч і вищі, ніж минулого року. Також високий рівень безпеки – тут слідкують за чергою, коли можна з’їжджати з гірки, а коли ні.

Вартість входу залежить від дня тижня, часу відвідування та віку відпочиваючих.


Дорослий:

10:00 -- 19:00 -- 400 гривень (будні), 480 гривень (вихідні);
14:00 -- 19:00 -- 370 гривень (будні), 450 гривень (вихідні).
16:30 -- 19:00 -- 320 гривень (будні), 400 гривень (вихідні).

Дитячий:

10:00 -- 19:00 -- 370 гривень (будні), 460 гривень (вихідні);
14:00 -- 19:00 -- 340 гривень (будні), 430 гривень (вихідні);
16:30 -- 19:00 -- 320 гривень (будні), 400 гривень (вихідні).

Також діє система знижок:

у день народження вхід імениннику складає 1 грн; багатодітним -- 20% (при купівлі квитка з 10:00 до 14:00, будній день); дітям-сиротам -- 20% (при купівлі квитка з 10:00 до 14:00, будній день); військовослужбовцям -- 50% за пред'явленням військового квитка, або іншого документа, що може підтвердити інформацію про перебування когось із членів родини на військовій службі (по буднім дням -- понеділок, вівторок, середа, четвер, п'ятниця за умови наявності вільних місць). Щоб отримати знижку, потрібно при собі мати оригінали документів. 

Парк S.K.Y.  працює з понеділка до неділі з 10:00 до 19:00.

Також раніше ми писали На Дніпропетровщині червонокнижні олені потрапили у фотопастку (фото)