Пиріг «Ягідка». Моя дочка називає його тортом

Пиріг-ягідка" так і називається через використання у ньому переважно ягідної начинки. При чому, можна брати будь-які, як свіжі, так і заморожені ягоди. З тим же успіхом можна взяти і фрукти. Головне, треба враховувати природну кисловатость начинки, щоб варіювати кількість цукру. Пиріг виходить дуже ніжним та смачним, з приємною кислинкою. І готується дуже швидко і просто, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Телегру.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Борошно – 100-130 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Ягоди – 300 г (будь-які, смородина, малина, полуниця, і т.д.)
  • Сметана – 500 г
  • Цукор – 150 г
  • Вода – 100 мл
  • Желатин – 10 г

Приготування:

У миску кладемо 50 г вершкового масла, 50 г цукру, пробиваємо міксером, додаємо 2 яйця і ще раз пробиваємо міксером. Можна і вручну.

Відміряємо 130 г борошна, додаємо розпушувач 1 ч.л. та перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем у тісто та замішуємо тісто.

Беремо форму 20 на 30 см, застеляємо папером для випікання, кладемо тісто і розподіляємо по формі.

Ставимо в духовку, випікаємо при 180 градусах 10-12 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути.

За цей час розчинити желатин згідно з інструкцією. У миску відміряємо 500 г сметани, додаємо цукор 150 г, перемішуємо і вливаємо желатин, ще раз перемішуємо.

Додаємо ягоди і перемішуємо, ягоду можна використовувати свіжу чи заморожену, у мене брусниця, яку попередньо розморозила.

Масу, що вийшла, вливаємо на корж і прибираємо в холодильник на 4 години, потрібно, щоб желатин застиг.

Потім дістаємо з холодильника, витягаємо з форми, розрізаємо і насолоджуємося смакотою. 

Нагадаємо, раніше ми писали: Без тіста і зайвого клопоту. Рецепт десерту за 15 хвилин розтопить ваше серце