Пиріг «Ягідка». Моя дочка називає його тортом
Пиріг-ягідка" так і називається через використання у ньому переважно ягідної начинки. При чому, можна брати будь-які, як свіжі, так і заморожені ягоди. З тим же успіхом можна взяти і фрукти. Головне, треба враховувати природну кисловатость начинки, щоб варіювати кількість цукру. Пиріг виходить дуже ніжним та смачним, з приємною кислинкою. І готується дуже швидко і просто, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Телегру.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор – 50 г
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – дрібка
- Борошно – 100-130 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
- Ягоди – 300 г (будь-які, смородина, малина, полуниця, і т.д.)
- Сметана – 500 г
- Цукор – 150 г
- Вода – 100 мл
- Желатин – 10 г
Приготування:
У миску кладемо 50 г вершкового масла, 50 г цукру, пробиваємо міксером, додаємо 2 яйця і ще раз пробиваємо міксером. Можна і вручну.
Відміряємо 130 г борошна, додаємо розпушувач 1 ч.л. та перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем у тісто та замішуємо тісто.
Беремо форму 20 на 30 см, застеляємо папером для випікання, кладемо тісто і розподіляємо по формі.
Ставимо в духовку, випікаємо при 180 градусах 10-12 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути.
За цей час розчинити желатин згідно з інструкцією. У миску відміряємо 500 г сметани, додаємо цукор 150 г, перемішуємо і вливаємо желатин, ще раз перемішуємо.
Додаємо ягоди і перемішуємо, ягоду можна використовувати свіжу чи заморожену, у мене брусниця, яку попередньо розморозила.
Масу, що вийшла, вливаємо на корж і прибираємо в холодильник на 4 години, потрібно, щоб желатин застиг.
Потім дістаємо з холодильника, витягаємо з форми, розрізаємо і насолоджуємося смакотою.
Нагадаємо, раніше ми писали: Без тіста і зайвого клопоту. Рецепт десерту за 15 хвилин розтопить ваше серце