Пиріг з 90-х: банка консервів і ніжний смачний пиріг готовий

Звісно, можна повторити рецепт рибного пирога, який напевно пам'ятають у вашій родині, а можна йти далі. Креативний пиріг з рибними консервами - це піца, тож чого тут гадати, передає Дніпровська панорама.

Порівнятися з креативністю тих, хто придумав робити пиріг з консервів, дуже складно. Однак можна спробувати зробити свій унікальний рецепт піци. Пропонуємо поекспериментувати з піцою із консервів.

Інгредієнти для рибної піци:

  • консерви скумбрії - 200 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 200 г;
  • майонез - 3 ст. л.;
  • вода - 200 мл;
  • рослинна олія - 2 ст. л.;
  • сіль - ½ ч. л.;
  • борошно - 300 г;
  • цукор - ст. л.;
  • дріжджі - ст. л.

Приготування рибної піци

- Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, злегка обсмажуємо на сковороді з олією до м'якості. Консервовану рибу треба подрібнити до кашки.

- У миску з теплою водою потрібно висипати цукор, сіль та дріжджі. У рідину поступово просіюємо муку|борошно|, замішуємо еластичне тісто. Позбутися липкості допоможе кілька ложок рослинної олії.

- Залишаємо тісто під харчовою плівкою або рушником на годину у теплі. Далі тісто розподіляємо поверхнею листа, створюючи не особливо тонкий пласт.

-На тісто викладаємо спершу цибульний, а потім рибний шар. Залишаємо 2-3 см відступу від країв пласта.

Для соусу варто окремій мисці збити яйця з майонезом, полити верхівку начинки цією сумішшю.


Випікати піцу потрібно за 200 градусів приблизно 15 хвилин


Крім заданих інгредієнтів, у домашню рибну піцу можна додати інші овочі. Це базовий спосіб приготування, який можна модернізувати, виходячи зі своїх переваг.

 Раніше ми писали про: У 100 разів смачніше за котлети. Будете готувати такий фарш через день (фото)