Пиріг з 90-х: банка консервів і ніжний смачний пиріг готовий
Звісно, можна повторити рецепт рибного пирога, який напевно пам'ятають у вашій родині, а можна йти далі. Креативний пиріг з рибними консервами - це піца, тож чого тут гадати, передає Дніпровська панорама.
Порівнятися з креативністю тих, хто придумав робити пиріг з консервів, дуже складно. Однак можна спробувати зробити свій унікальний рецепт піци. Пропонуємо поекспериментувати з піцою із консервів.
Інгредієнти для рибної піци:
- консерви скумбрії - 200 г;
- яйця - 2 шт.;
- цибуля ріпчаста - 200 г;
- майонез - 3 ст. л.;
- вода - 200 мл;
- рослинна олія - 2 ст. л.;
- сіль - ½ ч. л.;
- борошно - 300 г;
- цукор - ст. л.;
- дріжджі - ст. л.
Приготування рибної піци
- Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, злегка обсмажуємо на сковороді з олією до м'якості. Консервовану рибу треба подрібнити до кашки.
- У миску з теплою водою потрібно висипати цукор, сіль та дріжджі. У рідину поступово просіюємо муку|борошно|, замішуємо еластичне тісто. Позбутися липкості допоможе кілька ложок рослинної олії.
- Залишаємо тісто під харчовою плівкою або рушником на годину у теплі. Далі тісто розподіляємо поверхнею листа, створюючи не особливо тонкий пласт.
-На тісто викладаємо спершу цибульний, а потім рибний шар. Залишаємо 2-3 см відступу від країв пласта.
Для соусу варто окремій мисці збити яйця з майонезом, полити верхівку начинки цією сумішшю.
Випікати піцу потрібно за 200 градусів приблизно 15 хвилин
Крім заданих інгредієнтів, у домашню рибну піцу можна додати інші овочі. Це базовий спосіб приготування, який можна модернізувати, виходячи зі своїх переваг.
Раніше ми писали про: У 100 разів смачніше за котлети. Будете готувати такий фарш через день (фото)