Знов у Дніпрі вдарять нічні заморозки: прогноз синоптиків

Зараз, ймовірно, варто розслабитися й не чекати тепла у травні. Все одно від нас нічого не залежить. Ось і синоптики теж ставляться філософськи до своїх прогнозів, передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію народних синоптиків і Українського гідрометеоцентру.

Турботлива Наталка Діденко не радить поки що нічого саджати у ґрунт.

Розсаду не біжіть садити поки що. У ніч на 10-те травня у західних, північних, центральних областях (окрім Полтавщини та Дніпра з районами, яких захистить від "мінусів" хмарність), а також навіть в Одеській та Миколаївській областях очікуються заморозки,- пише синоптик

Хоча Дніпро не вийшов у цей перелік, заморозків все ж слід чекати. Бо попереджений - озброєний.

Протягом дня 10-го травня температура повітря становитиме +11+14 градусів, на Закарпатті +14+17, а найхолодніше буде на Луганщині та частині Донеччини, +7+11 градусів. Дощі пройдуть вночі на південному сході та півдні, вдень у середу опади поширяться на більшість областей України- продовжує Наталка Діденко.

І наприкінці свого посту на сторінці синоптик хоче виправити ситуацію, хоча б на майбутнє.

Так набридло писати про заморозки - хоча це явище зовсім не аномальне для травня в Україні...Але все ж краще зазирнути ближче до кінця тижня - там привітно махає рукою потепління.З 12-го травня температура повітря нарешті підвищиться! - додає Діденко.

А на сторінці Українського гідрометеоцентру можна придивитися мапу, щоб дізнатися погоду на найближчий час.

карта погоди 10 травня

 Раніше ми писали про: Синоптики обіцяють Дніпру прохолодне літо. Детальний прогноз на 3 місяці