Півонії - скоро з'являться у всіх вазах: 5 секретів догляду за букетом

Аромат чудових півоній скоро заповнить наші будинки. Але зрізані квіти швидко кидають пелюстки. Чи можна продовжити життя  півоніям у вазі, знають досвідчені квітникарі. Вони й розкривають 5 секретів того, щоб півонії якомога довше радували око, повідомляє Дніпровська панорама.


Щоб зрізані півонії стояли довго, мало налити їм свіжої води і додати до неї таблетку аспірину чи насипати кілька ложок цукру. Це лише загальні рекомендації, які не до всіх кольорів застосовні.

 Секрети, які продовжать життя букету запашних квітів

Секрет перший

Квіти з молодого куща краще залишати та не чіпати. Таким вважається кущ протягом трьох років після посадки чи поділу. Саме тоді кущ приживається і слід витрачати його сили, провокуючи зайвий стрес.

Секрет другий

Надто низько стебло обрізати не можна. Важливо, щоб на кущах залишилася максимальна кількість листя, без якого нормального харчування рослина сама собі забезпечити не зможе.

Тому зрізають найвищі квітконоси, після чого залишають по 3 листки на маточному кущі.

Секрет третій

Якщо так вийшло, що разом з квітами був зрізаний бутон, що не розкрився, обріжте стебло, перед тим як поставити квіти у вазу навскіс. Після цього на хвилину залиште квіти у холодній воді, а потім набирайте у вазу воду кімнатної температури.

Чим теплішим буде повітря в кімнаті, тим швидше розпустяться бутони.

Секрет четвертий

Щоб квіти стояли якнайдовше, на кожному стеблі, зробіть по одному вертикальному надрізу довжиною до 2 см з таким розрахунком, щоб він залишався у воді. Так квіти споживатимуть більше води та стоятимуть довше.

 У воді повинні бути ¾ стебла.

Секрет п'ятий

Ставте ці квіти у простору та непрозору вазу або з темного скла. Чим менше світла надходитиме до стебел і води, тим менше буде там бактерій. Крім того, квіти повинні стояти далі від фруктів, у прохолодному та темному приміщенні.

Раніше ми писали про: Від тепла до холоду: температура розгойдалася у Дніпрі