Подивитися у телескоп приїжджали з інших міст. Планетарію у Дніпрі виповнюється 55 років

Планетарій у Дніпрі відкрили у 1968 році. Це був унікальний заклад, який поєднував у собі і навчальну аудиторію, і музей, і театр, повідомляє Дніпровська панорама.


Він став другим в Україні, для якого спроектували та збудували окрему будівлю. Незвичайне формою, з сріблястим куполом, воно прикрасило місто, а планетарій став улюбленим місцем для городян та його гостей.
Відкриття планетарію викликало справжній ажіотаж, а за кілька років поруч із ним встановили телескоп із 300-кратним збільшенням, щоб відвідувачі могли споглядати зоряне небо не лише під куполом. Вночі біля телескопа читалися лекції.

30 серпня цього року планетарію Дніпра виповнюється 55 років і він не перестає бути улюбленим місцем городян. Деякі дніпряни із задоволенням приходять сюди з онуками, згадуючи, як були тут у дитинстві.


На початку 2021 року планетарій повністю поновили. Тепер це радше космічний театр, а не музей космосу. Під зоряним куполом тут відбуваються спектаклі та лекції як для дорослої публіки, так і для дітей різного віку.

Також раніше ми писали: Пахне як липа. На Дніпропетровщині помітили унікальне дерево з квітами.