Поліцейські, курсанти та соціальні працівники Дніпра пробігли за мир

У Дніпрі відбувся забіг «Acting for survivors», щоб привернути увагу до злочинів насильства з боку військових рф. У забігу взяли участь 20 людей, серед яких були поліцейські, курсанти та працівники установ та центрів соцзахисту міської ради, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Такі старти є солідарним проявом небайдужості до людей, які пережили й досі переживають травматичний досвід, та заохоченням до турботи про їхнє ментальне й фізичне здоров’я, – наголосив муніципальний консультант проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення Віталій Крупіцький.

Учасники забігу пробігли кілометр у знак підтримки жертв насильства.

Мені важливо як представнику поліції брати участь у таких забігах, адже наше завдання – запобігти насиллю, – сказала інспекторка патрульної поліції Тетяна Гутченко.

Я хочу своїм прикладом показувати курсантам, що такі акції значущі для нас і для суспільства, – додав капітан поліції Руслан Охріменко.

Захід відбувся у рамках міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» з ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за підтримки ООН та ГО «UA Experts». Організований департаментом соціальної політики ДМР та департаментом гуманітарної політики ДМР у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення.

Також раніше ми писали У Дніпрі на Катеринославському бульварі встановлюють новорічну ялинку (фото)