Паранормальні звуки та шабаш відьм: які таємниці зберігає Монастирський острів у Дніпрі

Дніпро — це не тільки великий промисловий центр, а й місто з багатою історією та культурою. Тут є безліч місць, які викликають у людей незрозумілі відчуття. Одне з таких — Монастирський острів. Він є одним з найстаріших і найзагадковіших, а тому оповитий безліччю легенд і таємниць. Про це детальніше розповість Дніпровська панорама

Легенда про монастир

Одна з найвідоміших легенд розповідає про те, що на острові був побудований монастир, який був знищений татаро-монгольською навалою. За легендою там зберігалися цінні реліквії.

За однією версією, монастир був заснований в IX столітті візантійськими ченцями та  прославився своїми святинями, які притягували паломників з усіх куточків Європи. У XIII столітті він був знищений та пограбований.

Існує думка, що деякі реліквії все ще зберігаються на острові, проте їх ще не знайшли. 

Шабаш відьм 

Ще одна з легенд про Монастирський острів розповідає про те, що в Вальпургієву ніч (з 30 квітня на 1 травня) на острові збиралися відьми на шабаш. Вважалося, що диявол особисто відвідував цей шабаш, щоб обрати собі наречену.

Легенда про підземний тунель

Тунель, який веде до Потьомкінського палацу. За легендою, цей тунель був побудований для того, щоб цариця Катерина II могла таємно відвідувати палац. Тунель був побудований в XVIII столітті. Він був завдовжки кілька кілометрів і проходив під Дніпром.

У 1950-х роках на острові проводилися археологічні розкопки, під час яких було знайдено деякі підземні споруди, які могли бути залишками тунелю. Однак, досі невідомо, чи є ці споруди тим самим тунелем, про який розповідається.

Таємниці Монастирського острова

Також на острові часто трапляються дивні явища. Наприклад, люди розповідають про те, що бачили привидів, чули дивні звуки та відчували незрозуміле відчуття страху.

У 1990-х роках на острові проводилися дослідницькі роботи, під час яких було зафіксовано кілька паранормальних явищ. Наприклад, були записані дивні звуки, які неможливо було пояснити природними причинами.

Читайте також: Там і досі бачать привидів: названі наймістичніші місця Дніпра