Паранормальні звуки та шабаш відьм: які таємниці зберігає Монастирський острів у Дніпрі

Дніпро — це не тільки великий промисловий центр, а й місто з багатою історією та культурою. Тут є безліч місць, які викликають у людей незрозумілі відчуття. Одне з таких — Монастирський острів. Він є одним з найстаріших і найзагадковіших, а тому оповитий безліччю легенд і таємниць. Про це детальніше розповість Дніпровська панорама

Легенда про монастир

les-amp

Одна з найвідоміших легенд розповідає про те, що на острові був побудований монастир, який був знищений татаро-монгольською навалою. За легендою там зберігалися цінні реліквії.

За однією версією, монастир був заснований в IX столітті візантійськими ченцями та  прославився своїми святинями, які притягували паломників з усіх куточків Європи. У XIII столітті він був знищений та пограбований.

Існує думка, що деякі реліквії все ще зберігаються на острові, проте їх ще не знайшли. 

Шабаш відьм 

1-shabash

Ще одна з легенд про Монастирський острів розповідає про те, що в Вальпургієву ніч (з 30 квітня на 1 травня) на острові збиралися відьми на шабаш. Вважалося, що диявол особисто відвідував цей шабаш, щоб обрати собі наречену.

Легенда про підземний тунель

thumb_l_26454

Тунель, який веде до Потьомкінського палацу. За легендою, цей тунель був побудований для того, щоб цариця Катерина II могла таємно відвідувати палац. Тунель був побудований в XVIII столітті. Він був завдовжки кілька кілометрів і проходив під Дніпром.

У 1950-х роках на острові проводилися археологічні розкопки, під час яких було знайдено деякі підземні споруди, які могли бути залишками тунелю. Однак, досі невідомо, чи є ці споруди тим самим тунелем, про який розповідається.

Таємниці Монастирського острова

monastyrskii-ostrov-optimized

Також на острові часто трапляються дивні явища. Наприклад, люди розповідають про те, що бачили привидів, чули дивні звуки та відчували незрозуміле відчуття страху.

У 1990-х роках на острові проводилися дослідницькі роботи, під час яких було зафіксовано кілька паранормальних явищ. Наприклад, були записані дивні звуки, які неможливо було пояснити природними причинами.

Читайте також: Там і досі бачать привидів: названі наймістичніші місця Дніпра