Свято зачаття Діви Марії: що потрібно знати і що не можна робити

У суботу, 9 грудня, православна церква святкує зачаття праведною Анною Пресвятої Діви Марії, матері Ісуса Христа. Це свято є одним з найважливіших у православному календарі, повідомляє Дніпровська панорама.

Історія свята

Згідно з Біблією, Анна була донькою священика Матана з роду Аарона і дружиною Йоакима з роду Давида. Вони були праведними людьми, але не мали дітей. Одного разу Анна прийшла до храму і молилася Богу про дарування дитини. Її молитва була почута, і вона зачала Пресвяту Богородицю.

Свято зачаття праведною Анною Пресвятої символізує початок спасіння людства, адже Пресвята Богородиця стала матір'ю Спасителя світу. Також це свято є символом надії і віри. Воно нагадує нам про те, що Бог завжди чує наші молитви і відповідає на них.

Народне свято

У народі це свято називається Анна Зимова. Воно пов'язане з приходом зими. У цей день люди моляться до святої Анни, щоб вона захистила їх від холоду і хвороб. Також у цей день дівчата ворожили на майбутнє заміжжя.

У народі існує багато прикмет, пов'язаних з цим святом. Якщо 9 грудня на вулиці мороз, то зима буде холодною і сніговою. Якщо випадає сніг, то весна буде ранньою. Якщо на деревах немає листя, то зима буде довгою.

У цей день прийнято влаштовувати ярмарки, на яких можна купити святкові страви та сувеніри.

Що не можна робити 9 грудня

  • Працювати - вважається, що це може призвести до поганого врожаю.
  • Стригти волосся - це може призвести до хвороби.
  • Займатися рукоділлям - це може призвести до сварок у сім'ї.
  • Ходити в ліс - вважається, що в цей день ліси населяють злі духи.

Свято зачаття праведною Анною Пресвятої - це свято, яке наповнене радістю і надією. Воно нагадує нам про велику любов і милість Божу, яка дарувала нам Спасителя світу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ботсад Дніпра відкрив новорічну сувенірну крамницю.