Повзуть вгору і падають. Скільки коштують ранні овочі в Дніпрі (фото)

У Дніпрі ціни на овочі неустанно продовжують дивувати покупців. Буквально недавно ми писали про подорожчання цибулі, як вона зробила черговий сюрприз. Старої цибулі стає все менше, тому відкривається "дорога для молодої", а вона, як відомо, завжди дорожче. У яку ціну сьогодні обійдеться закупівля з ранніх чи старих овочів, розповість Дніпровська порадниця.

Наш кореспондент побував на кілької міських ринках та в супермаркетах і побачив, що ціни скрізь різні. Усе залежить, як завжди - від якості товару, по якій ціні його купували та хто скільки хоче на цьому накрутити.

Морква стара лише на цьому тижні додала в ціні ще майже 2 гривні і сьогодні менше 17 гривень за кіло її не купити. 

За молоду цибулю готуйтесь віддати вдвічі більше, ніж за стару - понад 40 грн за кіло.

А це невеличка черга за овочами та полуницею в Дніпрі. 

Помітно подешевшали кабачки, але ціни ще "кусаються" і далеко не кожному по кишені.

Для тих, хто полюбляє салатики з молодої капусточки, гарна новина. Капусту можна взяти дешевше, ніж на тому тижні. Сьогодні вона в магазинах та на ринку коштує практично однаково - від 28 грн за кг.

А ось другий хліб - картопля - не поспішає дешевшати. 

Королева травня - полуниця - вже почала набирати обороти та користуватись більшим попитом у покупців. На неї різні ціни. Можна взяти від 70 до 140 грн кілограм. Уже торгують місцевою ягодою, чимало везуть з Царичанки, Петриківки та багатостраждального Нікополя.

Торгують вже й абрикосами, щоправда, імпортними. Ціни, які побачив наш кореспондент, різні. Були абрикоси по 100, 140 та навіть 350 грн за кг.