Поїзд-примара та цвинтар домашніх тварин: легенди Тунельної балки у Дніпрі

У Дніпрі можна знайти чимало місць, які й до сьогодні приховують нерозкриті таємниці. Однією з таких загадкових локацій є Тунельна балка за розважальним центром "Лавіна", пише “Дніпровська панорама”.

Свою назву Тунельна балка отримала через залізничний тунель (понад 800 метрів завдовжки). Його почали будувати 1932-го року – через два роки після закладання Мерефо-Херсонської гілки залізниці. Зараз поїзди тут ходять набагато рідше, ніж раніше. В основному тут можна побачити товарні склади або електрички на Лошкарівці.

Примарні поїзди

У 90-х роках, коли по всій Україні ходили розмови про поїзди-примари, тут теж нібито побачили напівпрозорий залізничний поїзд. Деякі городяни і досі розповідають, що іноді можна почути в тунелі незрозумілий гул, схожий на шум локомотива, що наближається, хоча ніякого поїзда поблизу немає.

У балці багато невеликих тунелів, що проходять під залізничними коліями. Увечері ходити по них варто вкрай не рекомендується, тому що можна знайти "неприємності" на свою голову.

Нереалізовані проекти

Тунельну балку справедливо можна назвати цвинтарем нереалізованих проектів. У 80-х роках тут збиралися побудувати величезний зоопарк площею кілька квадратних кілометрів. Архітектори навіть розробили проект, але його так і не реалізували. Пізніше у балці планували збудувати крематорій, але вирішили, що місце невдале і перенесли будівництво.

У самій балці також чимало занедбаних об'єктів. Наприклад, рештки кафе. Сьогодні колони і сходи нагадують руїни античного храму, хоча насправді вони були створені в наші дні. Єдиний проект, який втілили у життя – розважальний комплекс "Лавіна". Він з'явився у 2004 році.

Скумпії та цвинтар домашніх тварин

Одна з головних визначних пам'яток балки – скумпія. Яскраво-рожеві кущі зацвітають у травні і перетворюють це місце на казковий сад. Саме завдяки їм тунельна балка стала популярним місцем для фотосесій. Скумпія тут займає цілі галявини. Окрім неї тут багато польових квітів, занесених до Червоної книги.

На краю Тунельної балки (неподалік "Лавини") знаходиться цвинтар домашніх тварин. Воно трохи менше від того, що на Перемозі-6, але все одно залишає сильне враження. Десятки могил з портретами котів, собак, папуг і навіть хом'яків причаїлися на схилі серед дерев.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про сліди льодовиків у Дніпропетровській області.