При вживанні можна отруїтися: у Дніпрі побачили небезпечну рослину (Фото, Відео)

У Дніпрі на Березанівці у рекреаційній зоні місцеві жителі стикнулися з бруслиною - отруйною рослиною. Відомо, що при поїданні ягід цієї рослини у тварин спостерігаються кольки, сильна діарея, блювання. А вживання у великих кількостях бруслини може призвести навіть до загибелі тварин. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Може нести смертельну небезпеку

Кора, молоде листя та плоди бруслини - отруйні. Вважається, що у невеликих кількостях бруслина може бути безпечною для тварин. Але вживання великої кількості цієї рослини може бути смертельним для них.

Як застосовують у медицині

У медицині отруйні плоди використовуються як блювотний і сильний проносний засіб. А в потовченому вигляді в народній медицині застосовуються для позбавлення від зовнішніх паразитів і корости.

Бруслина зустрічається в Європі, Турції, Кавказі. Часто використовується як декоративний чагарник у ландшафтному озелененні: люди висаджують його вздовж парканів та огорож. Також сировину бруслини використовують у токарних роботах, косметиці, малюванні.

Тож, незважаючи на приємний зовнішній вигляд бруслини та корисне використання у багатьох сферах господарства, слід пам'ятати про те, що вона отруйна та бути обережними.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі росте колюча рослина, яку не можна чіпати руками.