Пряні мариновані сливи: суперова закуска на зиму

Мариновані сливи - надзвичайна закуска до м'яса. Коли ви відкриєте баночку слив, то відразу відчуєте аромат свята. І глінтвейну. Так-так, набір спецій дуже схожий, а запах коньяку додасть легкого аромату свята. И якщо ви боїтесь що в сливах буде алкоголь та його не можна дітям, не переймайтесь. При нагріванні маринаду алкоголь випаровується, залишається лише аромат. Тому сливи в маринаді сподобаються як дорослим так і дітям. Дніпровська панорама пропонує рецепт, яким поділилася у Фейсбук дніпрянка Олена Тертишна.

Найбезпечніше місце у нашому домі - кухня. Мабуть тому і гарних рецептів маю багато, бо тривоги проходять з користю.

Поділюся рецептом маринованих слив - гарний гарнір до печеного м'яса, на Різдво буде знахідкою для святкового столу, а ще це смачний десерт, де все з'їдається і випивається, - написала Олена.

Отже,  рецепт:

Намиваєте необхідну кількість слив і готуєте банки. 

На дно кожної банки кладете по дві горошини духмяного перчика та по дві гвоздики. У мене сьогодні в кожній баночці ще й гілочка зеленого базиліку   - але це вже мої смакові уподобання.

Сливи ріжуться навпіл, виймається кісточка. Якщо хочете, можна закривати й з кісточками - просто менше поміститься слив у банку.

Отже, поклавши сливи в банку, заливаєте кип'ятком, накриваєте кришкою і даєте постояти 5 хвилин.

Потім зливаєте воду в каструлю, заміряючи кількість води, бо далі це і буде ваш смачнющий  маринад, який випивається швидше, ніж з'їдаються сливи .

Розраховую маринад так:

  • на 2 літра води додаю
  • 1 кг цукру,
  • 200 гр оцту 9%,
  • 1чайну ложку меленої кориці.

Доводжу маринад до кипіння, чекаю, щоб він прокипів 5 хвилин.

Поки маринад закипає, в кожну банку додаю 1ст. ложку кон'яку. Ця добавка не впливає на смак, спирт випаровується, як тільки киплячий маринад заливається в банку. Але саме коньяк посилює аромат маринаду.

Коли маринад гарно закипів, киплячим вливаєте його в кожну банку, закручуєте. Перевертаєте, укутуєте і нехай вистигає. Зберігається або в комірчині, або в підвалі.

Ідеально для цього рецепту підходять сливи сорту "угорка":

Нагадаємо, раніше ми писали: Огірки, що переросли, більше не викидаю. Найкраща заготівля на зиму: для Олів'є, Вінегрету та Розсольника