Раніше возили на море, тепер в "грибні місця". У Дніпрі стали популярні автобусні тури в ліс (відео)

У зв'язку із повномасштабним вторгненням рф в Україну та військовим станом у 14 областях України заборонено відвідувати лісові масиви, через те, що вони можуть бути заміновані. Це стосується й Дніпропетровщини. Заборона діє як для пішоходів, так і для будь-якого виду транспорту. Втім безстрашні грибники щосезону ігнорують заборону, а спритники, користуючись нагодою, заробляють на цьому ще й гроші. Як діє ця схема, пише Дніпровська панорама, посилаючись на ДніпроTV.

Як з'ясувалося, за 250 гривень вас можуть відвезти у будь-який ліс на Дніпропетровщині.

Водій маршрутки розповів, що раніше вони возили людей на море:

На Кирилівку, на Крим їздили, а зараз набираємо людей по гриби, - каже водій

Зранку, а це десь 4 година, всіх бажаючих зібрали на зупинках по всьому Дніпру та вирушили до Бабайківського лісу. Добиралися до місця "тихого полювання" понад годину.

Зараз ми порушуємо правила, тому що в ліс під час воєнного стану не можна заходити, але ми зайшли, тут немає нічкої охорони, як нас зловлять ми не знаємо, мін ми тут поки теж не зустріли, слава Богу, - каже журналістка-експериментатор.

Окрім цієї організованої групи у лісі були й грибники-одиначки.

Бачимо, що на автівці люди заїхали прямо в ліс, теж, мабуть будуть шукати гриби, або приїхали просто насолодитися природою

Пошуки по лісу грибів тривали більше години, мін не побачили, але й грибів знайшли небагато.

Загалом же "грибний тур" розрахований на 5 годин. 

Та головне те, що тут можливо може бути небезпечно: зараз в країні війна і дуже багато літають ракет, їх збивають, падають уламки, вони можуть потрапити й до лісу, також територія може бути й замінована, тому все ж до лісу ходити зараз не варто.

За словами бувалих грибників, сезон закінчиться, коли почнуться морози, тож їздити до лісу планують і далі.

Подробиці - в сюжеті:

На підтвердження ми знайшли в соцмережі оголошення про поїздки:

 У коментарях розповіли, що їздили в Орлик і всі повернулися з грибами. Ми все ж не радимо "тихе полювання" під час воєнного стану.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині у жовтні активізувалися гадюки (відео)