Рецепт найпростішого гарбузового кексу з прянощами та сметанковим кремом

Осінь – час, коли будинок має пахнути корицею, затишком та домашньою випічкою. Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт, щоб наповнити оселю святковим ароматом, але не хочете витрачати години на кухні, цей гарбузовий кекс — ваш ідеальний варіант! Його секрет у простоті: мінімум зусиль, жодних складних технік, лише швидке змішування вологих та сухих інгредієнтів. Ароматні спеції — мускатний горіх і кориця — перетворять звичайний гарбуз на золотистий, вологий і неймовірно смачний десерт, який ідеально доповнить ранкову каву або вечірній чай. Додайте легку сметанкову глазур, і ви отримаєте справжній осінній шедевр, що тане в роті, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

гарбуз - 200 г.
яйця - 2 шт.
цукор - 100 г.
рослинна олія - 80 мл.
борошно - 180 г.
розпушувач - 1 ч. л. з гіркою.
горішки - 50 г.
кориця - 1 ч. л.
мускатний горіх - 1/4 ч. л.
ванілін - дрібка.
за бажанням можна додати сухофрукти.

Крем

сметана - 80 г
цукор - 1 ст.л

Приготування

  1. Гарбуз почистити від насіння і шкірки, натерти на дрібній тертці. Яйця збити з цукром до пишної світлої маси. 
  2. Влити олію і додати гарбуз, перемішати. Всипати борошно, розпушувач, корицю, мус.горіх, ванілін, подрібнені горішки і перемішати.
  3. Тісто вилити у форму, застелену силіконізованим пергаментом. Випікати в розігрітій до 180 градусі в духовці 40-50 хв (орієнтуйтесь по розміру форми і вашій духовці). Готовність випічки можна перевірити деревʼяною шпажкою. 
  4. Для крему зʼєднати сметану з цукром. Готовий кекс остудити. Потім полити кремом, посипати горішками і можна смакувати.

Також раніше ми писали Сирний пиріг зі сливою. Ідеальне поєднання осінніх смаків