Салат а-ля цезар: неймовірно смачний і з історією

Це буде смачна варіація класичного цезаря: салат з куркою і томатами. Її винайшов відомий український кулінар Євген Клопотенко. І запропонував широкому загалу. Бо цезар у будь-якому варіанті подобається багатьом шанувальникам смачної і красивої їжі. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сайт шеф-кухаря.

Завдяки цьому рецепту ми дізнаємося, що Цезар це не зовсім не той Цезар!

ІСТОРІЯ ПОЯВИ САЛАТУ ЦЕЗАР

Як і все геніальне, салат Цезар простий у виконанні та з’явився зовсім випадково. Він названий не на честь полководця Юлія Цезаря, як ви могли подумати, а звичайного хлопчика Цезаря Кардіні. Після Першої світової війни він разом із братом емігрував до США, а свій невеликий заклад «У Цезаря» відкрив на території Мексики. Якось на честь Дня Незалежності Америки його заклад набився людьми, які хотіли відзначити свято не лише з їжею, а й з алкоголем: на відміну від США, на Мексику заборона алкоголю на той час не поширювалася. Кухареві треба було чимось частувати цей натовп відвідувачів. Тому він на ходу вигадав салат, змішавши інгредієнти, які у нього були в достатній кількості. Вийшло настільки смачно, що страва стала світовим бестселером.

ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ ЦЕЗАР З КУРКОЮ
 
ІНГРЕДІЄНТИ

Для салату:

  • 150 г курячого філе
  • 150 г міксу салатного листя
  • 80 г томатів чері
  • 2 шматки білого хліба
  • 20 г сиру пармезан
  • 1-2 дрібки паприки
  • сіль до смаку

Для соусу:

  • 8 анчоусів
  • 1 ч. л. американської гірчиці
  • 30 мл оливкової олії
  • 2 ст. л. пармезану
  • 1 ст. л. вустерського соусу
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яєчний жовток

САЛАТ ЦЕЗАР З КУРКОЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
 
 КРОК 1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Зачистьте 150 г курячого філе від жиру та плівок і поріжте брусочками завтовшки не більше 5 мм. Деко застеліть пергаментним папером і викладіть на нього шматочки курячого філе. Посоліть до смаку, додайте 1-2 дрібки паприки. За бажанням використовуйте копчену паприку. Зріжте скоринку з 2-х шматочків білого хліба та наріжте великими кубиками. Викладіть на деко разом з куркою. Поставте запікатися на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. За необхідності можете трохи збільшити час приготування, але будьте уважні, курка не повинна бути сухою. Готові шматочки курки та хліба дістаньте з духовки та дайте їм охолонути до кімнатної температури.

КРОК 2

Приготуйте заправку салату. Подрібніть ножем 8 анчоусів. Якщо вони дуже солоні, зменште їх кількість до 5 штук. Викладіть у миску та додайте 2 ст. л. натертого пармезану, 1 ст. л. вустерського соусу та 1 ч. л. американської гірчиці. Вичавіть 2 зубчики часнику та додайте яєчний жовток. Тонкою цівкою вливайте 30 мл оливкової олії та перемішуйте віничком до однорідності.

КРОК 3

У салатник або тарілку викладіть 150 г листя салату. Використовуйте або мікс салатів, або ромен та айсберг. Додайте шматочки курки та сухарики, які вже остигли. Помийте 80 г томатів чері та розріжте навпіл, додайте до салату.

КРОК 4

Заправте салат соусом і добре перемішайте. За бажанням можете посипати відразу тертим сиром пармезан або зробити це порційно в кожну тарілку.

Раніше ми писали про: Досі тримається на плаву. Історія створення легендарного «Поплавка» у Дніпрі (Фото)