Салат “Українська красуня”: чудова альтернатива знайомим «Мімозі» та «Олів’є»

Цей салат дуже смачний та ніжний, всі інгредієнти добре поєднуються між собою. Якщо приготуєте, точно не помилитеся, гості просто обожнюють такий салат. Чудовий варіант для подачі на будь-який святковий стіл, на Різдво, чи Новий рік, повідомляє Дніпровська панорама.

Особливість цього салату в тому, що в рецепті використовуються два види м’яса. Зазвичай це шинка і відварна куряча грудка, але можна взяти і запечене зі спеціями куряче філе навпіл з карбонадом.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.
  • печериці мариновані – 300 г
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1 велика або 2 середні
  • свіжі огірки – 2 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • сир – 100 г
  • майонез – 100 г

Приготування:

До готовності відварюємо моркву та картоплю, після остигання натираємо овочі на великій тертці. Мариновані гриби нарізаємо кубиком. Куряче м’ясо відварюємо до готовності, потім нарізаємо кубиком, червону цибулю теж дрібним кубиком. Сир натираємо на дрібній тертці.

Викладаємо салат на блюдо шарами без кільця: картопля, майонез, куряче філе, майонез, червона цибуля, печериці мариновані, майонез, морква, майонез, сир.

Майонез наносимо тонкою сіточкою за допомогою мішечка, щоб шари вийшли повітряні! Перед подачею салат потрібно прибрати на годину в холодильник.

Нагадаємо, раніше ми писали: До новорічного столу: салат з куркою та чорносливом