Самка тарантула ховала кокон. На Дніпропетровщині біля під'їзду побачили небезпечного павука (фото)

На Дніпропетровщині продовжують реєструвати випадки зустрічі з отруйними павуками. Останній інцидент стався на житловому масиві Північний гірничо-збагачувальний комбінат. Місцева мешканка виявила великого південноруського тарантула, який охороняв своє потомство прямо біля входу до під'їзду. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Самочка тарантула шукала, де б заховати кокон з дитинчатами.

Жінка, яка побачила цю картиру, побоюючись укусу, обережно перемістила павука на клумбу. Незважаючи на лячний вигляд, експерти зазначають, що яд цього виду тарантулів не становить серйозної загрози для людини. Однак, укус може викликати місцеву алергічну реакцію. Особливо потрібно бути обережними з павуками тим, хто має алергію та хронічні захворювання.

Фахівці пояснюють, що зміна клімату та урбанізація сприяють поширенню цих членистоногих.Раніше тарантули були рідкістю для Дніпропетровщини, сьогодні все частіше в різних регіонах Дніпропетровщині і не тільки, розповідають про тих, чи інших павуків. 

Якщо вкусив отруйний павук, необхідно негайно звернутися до лікаря. Найбільшу небезпеку укус каракурта становить для літніх людей. Укус тарантула може викликати алергічну реакцію.