Секрет ідеальних пельменів: не розварюються, не злипаються, завжди виходять
Хочете, щоб ваші пельмені завжди були красиві, апетитно округлі, з соковитою начинкою всередині? Маємо для вас чудовий рецепт тіста, яке гарантує бездоганний результат! Завдяки простим хитрощам і чітким інструкціям, ви зможете приготувати пельмені, які підкорять серця всієї родини, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Борошно - 600 г;
Холодна вода - 275 мл;
Оцет - 1 ст. л. (в мене 5%);
Сіль - 1 ч. л.;
Олія - 3 ст. л.
Начинка
Фарш - 400 г;
Цибуля- 2 шт.;
Холодна вода або бульйон - 100 мл;
Часник - 1-2 зубчики;
Сіль/перець - за смаком.
Приготування
- В холодну воду додаємо сіль,вливаємо оцет і олію. Просіюємо борошно і замішуємо тугувате тісто.
- Обмотуємо тісто харчовою плівкою або кладемо в пакет і даємо відпочити 20-30хв.
- Для начинки до фаршу натираємо цибулю та часник на дуже мілкій терці. Додаємо воду, сіль/перець та улюблені спеції, перемішуємо.
- Тісто ділимо на дві частини,1 - кладемо в пакет, щоб не обвітрювалось, 2- розкочуємо в тонкий пласт. Маленькою рюмкою видавлюємо кружечки.
- Викладаємо 0,5 ч.л. начинки в кожен пельмень. Добре защипуємо краї і викладаємо пельмені на поверхню, присипану борошном. Повторюємо ці дії з залишком тіста.
Також раніше ми писали Манник "Піна колада": тропічний рай у кожному шматочку