Секрети поливу сукулентів: як не занапастити цю красу

Сукуленти - невибагливі рослини, які не потребують ретельного догляду. Проте, навіть у догляді за ними є свої нюанси. Найпоширенішою помилкою є надмірний полив, який може призвести до загибелі рослини. У цій статті Дніпровська порадниця розповість, як правильно поливати сукуленти, щоб вони радували вас своєю красою протягом багатьох років.

Вода - не друг, а ворог?

Це твердження дійсно вірне, коли йдеться про сукуленти. Ці рослини завдяки своїй будові здатні запасати вологу в товстих листках та стеблах. Тому надмірний полив може стати для них згубним.

Краще недолити, ніж перелити

Ось золоте правило поливу сукулентів. Пам'ятайте, що їм значно легше пережити посуху, ніж застій води.

Як часто поливати

Влітку, коли температура повітря висока, сукуленти потребують більш частого поливу. Проте не частіше 2 разів на тиждень! Перед поливом переконайтеся, що ґрунт повністю просох.
Взимку сукуленти переходять у стан спокою, тому потреба у волозі значно зменшується. Полив у цей період рекомендується не частіше 2 разів на місяць.

Винятки з правил

Як і в будь-якому правилі, тут є свої винятки. Наприклад, каланхое - один із видів сукулентів, який любить вологу. Його рекомендується поливати значно частіше, ніж інші сукуленти, стежачи за тим, щоб ґрунт завжди був злегка вологим.

Також раніше ми писали Обміняти домашні квіти та зануритись в атмосферу весни. У Дніпрі в ботсаду чудовий захід (фото)