Шедевр у простому. Готуємо кров'янку за рецептом Клопотенка

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розповів простий рецепт приготування кров'янки. Це відома національна українська страва, яку люблять у багатьох родинах, передає Дніпровська панорама.

ЯК ПРИГОТУВАТИ КОВБАСУ КРОВ’ЯНКУ З ГРЕЧКОЮ ТА САЛОМ
 
ІНГРЕДІЄНТИ
 
1 л свинячої крові
500 гречки
400 г сала
5 цибулин
2 ст. л. смальцю
3 яйця
1 ст. л. коріандру в зернах
1 ч. л. гострого перцю чилі в пластівцях
5 м натуральної оболонки для ковбас
сіль та перець до смаку
КОВБАСА-КРОВ'ЯНКА: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
 
 КРОК 1
Промийте 500 г гречки, залийте її водою, щоб вона злегка покривала крупу, та варіть не довше 10 хвилин після закипання. Вона повинна бути напівготова.
 
 
 КРОК 2
Наріжте 400 г сала дуже дрібними кубиками. Очистьте 5 цибулин, дрібно посічіть і підсмажте на 2 ст.л. смальцю до золотистого кольору.


 
 
 КРОК 3
Якщо кров не дуже однорідна, перебийте її блендером і перелийте 1 л крові у велику каструлю. Додайте гречку, сало, цибулю 1 ст. л. коріандру, 1 ч. л. гострого перцю чилі та сіль і перець до смаку. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
 
 
 КРОК 4
Збийте 3 яйця вінчиком і додайте в начинку для кров’янки. Знову ретельно перемішайте.
 
 
 КРОК 5
Якщо кров не дуже однорідна, перебийте її блендером і перелийте 1 л крові у велику каструлю. Додайте гречку, сало, цибулю 1 ст. л. коріандру, 1 ч. л. гострого перцю чилі та сіль і перець до смаку. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
 
 
 КРОК 6
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Візьміть оболонки для ковбаси та начиніть їх. Найзручніше робити це зі спеціальною насадкою на м’ясорубці. Перев’яжіть ковбасу нитками, розділяючи на порційні шматочки.
 
 
 КРОК 7
Викладіть ковбасу на деко та обдайте її окропом. Злийте окріп та за допомогою голки зробіть проколи в ковбасі, щоб її не розірвало при запіканні.
 
 
 КРОК 8
Запікайте ковбасу впродовж години або до появи крапель на поверхні ковбаси-кров’янки. Дайте їй вистигнути та подавайте до столу.