Що робити, якщо відключили електроенергію і газові прилади не вмикаються. Інструкція

Як діяти, якщо відключили електроенергію і газові прилади не вмикаються. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпропетровську філію "Газмережі".

Що робити. Детальне пояснення

Розповідаємо!

Перш за все, відсутність електропостачання жодним чином не впливає на стабільний розподіл газу до вашого помешкання, проте від наявності електроенергії залежить робота деяких газових приладів. 

Сучасні газові котли працюють від електроживлення. Тож опалювальні прилади нового зразка без електрики припиняють роботу, а після появи - автоматично її відновлюють. За відсутності електроенергії можуть працювати лише котли вітчизняного зразка, за умови встановлення опалювальної системи під спеціальними нахилами.

Якщо не вмикається газова плита

Що стосується газових плит: зазвичай вони мають електропідпал, який не працює за відсутності електроенергії. У цьому випадку ви можете скористатися сірником або запальничкою.

І пам’ятайте: спочатку необхідно запалити сірник, а потім відкрити подачу газу на пальник. При користуванні газовою плитою треба відкривати вікно🪟 для провітрювання приміщення. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Як користуватись газовими приладами влітку. Прості правила безпеки