Смачна літня страва: окрошка на кефірі з ковбасою
Окрошка - це страва, яку зазвичай готують влітку. Коли становиться спекотно, немає нічого кращого, ніж з'їсти тарілочку охолодженої свіженької окрошки на квасі або на кефірі - кому як подобається. Рецептом окрошки на кефірі поділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти для окрошки на кефірі з ковбасою:
- Ковбаса варена - 300 г.
- Огірок свіжий - 2-3 шт.
- Картопля варена - 2 шт.
- Яйце куряче варене - 2 шт.
- Редис - 5-6 шт.
- Цибуля зелена - 1 пуч.
- Кріп - 1 пуч.
- Гірчиця - 1 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Кефір - 600 мл
- Вода газована - 400 мл
Приготування окрошки:
- Заздалегідь відваріть до готовності яйця та картоплю, остудіть. Картоплю важливо не переварити, щоб нарізані кубики тримали форму в окрошці. Всі інгредієнти нарізати приблизно однаковими кубиками, приправити спеціями та залити заправкою.
- Огірочки нарізаємо невеликим кубиком, складаємо в глибоку зручну миску.До огірків додаємо нарізану ковбасу.
- Туди ж додамо нарізані картоплю та яйця.
- Подрібнюємо редис, відправляємо до салатника.
- Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком, а також гірчицю. Солодку чи гостру вибирайте на власний розсуд. Обережно перемішуємо, щоб гірчиця розподілилася по всіх інгредієнтах.
- Подрібнюємо зелень, відправляємо до салатника.
- Заливаємо кефіром.
- Тепер вливаємо сильногазовану воду. І добре перемішуємо.
Смачного!